Pēc svētkiem, kad gatavots daudz, cepešplītij, visticamāk, nekaitētu kārtīga tīrīšana. Kā raksta “Express”, plīts tīrība ir ārkārtīgi svarīga - saskaņā ar aptauju, kas tika veikta Apvienotajā Karalistē, iedzīvotāji savu cepeškrāsni tīra tikai ik pēc 18 mēnešiem, un 2% aptaujāto to netīra vispār, tomēr tauku un piedegušās pārtikas uzkrāšanās var izraisīt baktēriju veidošanos. Lūk, ideja, kā ātri, lēti un efektīvi iztīrīt cepešplīti!
Eksperti iesaka tīrīt cepeškrāsni ar vienkāršu cepamās sodas un karstā ūdens maisījumu, un izmantot alumīnija foliju, lai to notīrītu.
"Cepeškrāsns durvju tīrīšana var būt sarežģīta, jo uz virsmas bieži piedeg pārtikas šļakatas un tauki, padarot traipus grūti noņemamus pat pēc rūpīgas tīrīšanas. Ja ir pagājis kāds laiks kopš pēdējās cepeškrāsns tīrīšanas, ir svarīgi paveikt to pēc iespējas ātrāk,” sacīja eksperts Ričards Praiss.
Viņš saka, ka sakrājušies tauki un piedeguma traipi rada ideālu vidi baktērijām, apdraudot virtuves higiēnu un ēdiena gatavošanas drošību.
"Nātrija hidrogēnkarbonāta jeb dzeramās sodas izmantošana ir vienkāršs un efektīvs veids, kā iztīrīt cepeškrāsni ar izciliem rezultātiem tikai trīs minūtēs," skaidro Praisa.
Kā tīrīt cepeškrāsni
Uzmanīgi uzlejiet virs durvīm karstu ūdeni un uzkaisiet uz tām cepamo sodu. Atstājiet to uz 30 sekundēm - jāveidojas tādai attīrošai pastai.
Tālāk jums jāņem folija un jāsaburza bumbiņā. Pārvietojiet to ar apļveida kustībām pāri durvīm, lai tās notīrītu. Noslaukiet pastu ar mitru drānu. Visbeidzot noslaukiet stiklu ar papīra dvieli, lai nepaliktu svītras.