Virtuvē

24.feb 2024
Gatavojot mājās, ierasta lieta ir kādu produktu iegādāt ar “rezervīti” vai pēc ēdienreizes secināt, ka sākotnējā apetīte ir pievīlusi un jādomā, kā nokopt dažādus pārpalikumus. Bieži vien neapēstais galu galā nonāk atkritumos, kas nav ne finansiāli izdevīgi, ne arī videi draudzīgi. Kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski aplūkojam iespējas, kā populārākos ēdienreižu atlikumus izmantot atkārtoti, integrējot tos jaunās receptēs un pārvēršot gardos “otrās dienas” ēdienos.
23.feb 2024
Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iekļaut savā ziemas ēdienkartē dārzeņus un izmēģināt jaunu recepti - saldēto dārzeņu sacepumu!
22.feb 2024
Truls, neass nazis pamatīgi var apgrūtināt ēst gatavošanu. Lai nazis vienmēr būtu ass un bez problēmām varētu sagriezt dažādas cietības produktus, to nepieciešams regulāri uzasināt. Bet ko darīt, ja mājās nav nažu asināmais, bet nazis ir ļoti neass? Mums ir ideja!
22.feb 2024
Eiropas Savienībā katru gadu tiek radīti gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas atkritumu (127 kg uz vienu iedzīvotāju) aptuveni 130 miljardu eiro vērtībā, vēsta 2022. gada Eurostat dati.“Narvesen” apkopojis vairākus ieteikumus, kā ietaupīt, vienlaikus ieviešot ilgtspējīgus paradumus.
20.feb 2024
Palutini sevi un savus mīļos ar gardo dārzeņu pudiņu. Ar recepti dalās pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "ELVI" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
19.feb 2024
Kā sagriezt sīpolu bez asarām? Daudzi meklē atbildes uz šo tik vienkāršo jautājumu. Pastāv daudz un dažādi triki, kā to paveikt. Daļa no tiem ir veiksmīgāki, citi nemaz nestrādā. Šoreiz Jums piedāvājam trīs trikus, kuri, iespējams, atvieglos jūsu ēst gatavošanu un nebūs jālej liekas asaras!
18.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.
16.feb 2024
Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs sociālajos medijos dalījies ar savu perfekto pankūku recepti. Izmēģini arī tu!
14.feb 2024
Iepriecini savas un sava partnera garšas kārpiņas ar svaigu kokteili. Atceries alkohola lietošanai ir kaitīga ietekme uz veselību!
13.feb 2024
Iepriecini savu otru pusīti Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, ar gardu un gaisīgu desertu!
11.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!
10.feb 2024
Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!
8.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!
5.feb 2024
Lai pagatavotu šo maizi nebūs nepieciešama maizes krāsns. Jums vajadzēs vien pannu un divas sastāvdaļas!
30.jan 2024
Vai kūku var izcept no nieka divām sastāvdaļām? Izrādās, ka var! Izmēģiniet šo šokolādes kūkas recepti!
26.jan 2024
Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.
23.jan 2024
Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš kopā Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.
16.jan 2024
Katru gadu janvārī arvien vairāk cilvēku nolemj mēnesi ēst tikai augu izcelsmes ēdienus un pievienojas tā dēvētajam Vegāniskā janvāra jeb Veganuary izaicinājumam. Tomēr bieži vien pastāv maldīgs priekšstats, ka ilgtspējīgāki pārtikas produkti ir dārgāki un to pagatavošana ir sarežģītāka. IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins pierāda pretējo, daloties ar viegli pagatavojamu augu izcelsmes maltītes recepti.
6.jan 2024
Labam pavāram un krietnam ēdājam pa spēkam viss – gan kārtīga itāļu pica, gan latviešu virtuves “smagsvari”! Kārlis Matīss Zitmanis un Andrejs Reinis Zitmanis no grupas "Sudden Lights" ciemojas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo pelēkos zirņus ar bekonu.
2.jan 2024
Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.
31.dec 2023
Lai kā mēs censtos, katram dzīvē var gadīties, ka otrais rīts pēc labas ballītes ir grūts, jo esam pārspīlējuši ar patērētā alkohola daudzumu. Lai mazinātu paģiru sekas un sevi palutinātu ar kādu spirdzinošu dzērienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā izmēģināt divus kokteiļus, kas palīdzēs atgūt možumu, ja iepriekš iedzerts pārāk daudz! Protams, šīs receptes var noderēt arī citreiz, un lai nobaudītu šos dzērienus, nav obligāti jāgaida rīts pēc “vētrainas” ballītes!
30.dec 2023
Pagatavojiet mājās gardus dārzeņu čipsus. Tas nemaz nav tik grūti!