Ja jums pēc Lieldienām paliek pāri lērums nokrāsotu olu un tās vairs diemžēl nav kur likt, tad mums ir ideja, kā tās pārvērst gardā "mērcē"! Šo mērci var izmantot dažādu uzkodu baudīšanai.
Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka gardu un viegli pagatavojamu ēdienu – cūkgaļas krūtiņas cepeti ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.
Ķirbju biezzupām katram pavāram ir sava recepte un savi knifi, kā zupu piepildīt ar garšu un sātīgumu. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti viegli pagatavojamai un gardai ķirbju, burkānu, ingvera krēmzupai ar ķirbju sēklām.
Parfē ir sasaldēts saldais ēdiens, kas nāk no Francijas. Varētu teikts, ka parfē ir attāls radinieks saldējumam, jo abi divi ir aukstie deserti, taču to pagatavošanas veidi stipri atšķiras. Šoreiz jums piedāvājam izmēģināt ogu parafē!
Zivis un jūras produkti ir ļoti vērtīga ikdienas maltītes sastāvdaļa, ko diemžēl Latvijā uzturā izmantojam pārāk maz. Nevajag lasi, nevajag foreli – izmantojot cenā pieejamākas zivis un izdomas bagātas receptes, rezultāts būs gan gards, gan izdevīgs! Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā recepti mintajas zivs plācenīšiem ar apceptiem dārzeņiem.
Lai arī ledusskapis tiek uzskatīts par vienu no visilgāk kalpojošajām sadzīves tehnikas iekārtām – kā zināt, kad patiešām ir pienācis laiks domāt par jauna ledusskapja iegādi? Skaidro eksperts Andris Kalniņš.
Kā pārsteigt mīļoto ar mazliet savādākām un daudzveidīgām vakariņām? Sarīko tako vakariņas! Svarīgi, ka šādām vakariņām sagatavoties var vienkārši un ātri – tātad arī darbdienas vakarā. Atliek pa ceļam uz mājām vai iepriekš pēc savas un viesa gaumes sarūpēt dārzeņus, tako laiviņas vai tortiljas, dažādas piedevas un 20 minūtēs virtuvē pagatavot vakariņas, kas ne tikai ir nedaudz neikdienišķas, bet arī ar savu krāsaino izskatu rosina apetīti, atklāj Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Uztura speciālisti tītara gaļu iesaka kā ideālu produktu sabalansētai un veselīgai ēdienkartei. Tītara gaļai ir ļoti zems tauku saturs, augsts olbaltumvielu un vitamīnu saturs. Arī šefpavāri tītara gaļu atzīst par vienu no labākajām un tīrākajām. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka garšīgu, vienkāršu un nedārgu tītara gaļas recepti ģimenei – tītara gaļas ragū ar kuskusu, ceptu sviesta ķirbi un rozmarīna mērci.
Ātri pagatavojams, garšīgs un sātīgs, kā arī ģimenes budžetam draudzīgs – tāds ir šefpavāra Arta Upnera no “H2O Banketi” piedāvātais liellopa maltās gaļas cepetis ar kūpinātu cūkgaļu, krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigu kāpostu salātiem.
Kopējās produktu izmaksas ēdienreizei 4 personām – ap 10 eiro, pagatavošanas laiks – līdz 1 stundai.
Lielveikalos mūsdienās var iegādāties teju visu. Lai atvieglotu mūsu ikdienu, pārtikas veikali piedāvā dažādās produktu sagataves, lai ēst gatavošana būtu pavisam vienkārša un ātra. Šādu gatavu produktu iegāde pamatīgi atvieglo mūsu ikdienu. Šefpavāri izceļ, ko nekādā gadījumā veikalā nevajadzētu pirkt gatavu.
Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu, turklāt tas nenozīmē dārgi. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” piedāvā sātīga veģetārā sautējuma recepti, kas sildīs ziemas drēgnumā un vienlaikus būs ļoti ekonomisks.
Reizēm nopērkot salātlapas tās visas uzreiz nav iespējams apēst, ar laiku tās ledusskapī savīst, paliek vecas. Lai novērstu produkta izšķērdību, pielietojiet šo triku.