Imunitāti stiprinošas dzērveņu tējas recepte

© unsplash.com

Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!

Sastāvdaļas:

  • 4 gl ūdens;
  • 1 gl dzērvenes;
  • sula no viena apelsīna;
  • sula no puses citrona;
  • ¼ gl cukura vai medus;
  • 2 krustnagliņas;
  • 1 kanēļa standziņa;
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

  1. Katliņā lejiet ūdeni un pievienojiet tam klāt dzērvenes.
  2. Lieciet katliņu uz plīts un uzvariet ūdeni.
  3. Kad ūdens sācis vārīties, nogrieziet plīts liesmiņu vai karstumu uz pašu mazāko un ļaujiet dzērvenēm ūdenī lēnām karsēties 30 minūtes.
  4. Pēc 30 minūtēm katliņu noņemiet no plīts.
  5. Pievienojiet katliņa saturam klāt apelsīnu un citronu sulas, krustnagliņas, kanēļa standziņu, sāli.
  6. Nosedziet katliņu un atļaujiet tējai ievilkties pusstundu.
  7. Pēc pusstundas, ja nepieciešams, pasildiet tēju.
  8. Pievienojiet klāt tējai saldinātāju un baudiet!

Avots

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais