RECEPTE: Vistas fileja medus un ķiploka mērcē

© unsplash.com

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Sastāvdaļas:

  • 500 g vistas filejas;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • 30 g miltu;
  • 50 g sviesta;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1,5 ēdamk. ābolu sidra etiķa vai parastā etiķa;
  • 1 ēdamk. sojas mērces;
  • 1/3 gl. medus.

Pagatavošana:

  1. Vistas filejas pārgrieziet uz pusēm.
  2. Vistas filejas pārkaisiet no abām pusēm ar sāli un pipariem.
  3. Apviļājiet vistas filejas miltos.
  4. Pannā izkausējiet lielāko daļu sviesta. Aptuveni vienu tējkaroti sviesta pataupiet vēlākam laikam.
  5. Lieciet cepties pannā vistas fileju. Cepiet vistas fileju līdz tā kļuvusi zeltaini brūna.
  6. Kad vistas fileja ir apcepusies, nedaudz samaziniet plīts liesmu vai karstumu.
  7. Vistai klāt pievienojiet smalki sagrieztus ķiplokus, lieciet klāt atlikušo daļu sviesta.
  8. Pagaidiet līdz sviests izkūst.
  9. Tad pannā lejiet etiķi, sojas mērci un medu.
  10. Visu kārtīgi samaisiet kopā.
  11. Vāriet vistu mērcītē uz lēnas uguns aptuveni vienu minūti līdz mērce sabiezē.
  12. Pēc tam kārtojiet vistu uz šķīvja un pārlejiet tai pāri pannā esošo mērcīti.

Lai labi garšo!

Avots

Virtuvē

Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!

Svarīgākais