Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!
Sastāvdaļas:
- 500 g vistas filejas;
- sāls un pipari pēc garšas;
- 30 g miltu;
- 50 g sviesta;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1,5 ēdamk. ābolu sidra etiķa vai parastā etiķa;
- 1 ēdamk. sojas mērces;
- 1/3 gl. medus.
Pagatavošana:
- Vistas filejas pārgrieziet uz pusēm.
- Vistas filejas pārkaisiet no abām pusēm ar sāli un pipariem.
- Apviļājiet vistas filejas miltos.
- Pannā izkausējiet lielāko daļu sviesta. Aptuveni vienu tējkaroti sviesta pataupiet vēlākam laikam.
- Lieciet cepties pannā vistas fileju. Cepiet vistas fileju līdz tā kļuvusi zeltaini brūna.
- Kad vistas fileja ir apcepusies, nedaudz samaziniet plīts liesmu vai karstumu.
- Vistai klāt pievienojiet smalki sagrieztus ķiplokus, lieciet klāt atlikušo daļu sviesta.
- Pagaidiet līdz sviests izkūst.
- Tad pannā lejiet etiķi, sojas mērci un medu.
- Visu kārtīgi samaisiet kopā.
- Vāriet vistu mērcītē uz lēnas uguns aptuveni vienu minūti līdz mērce sabiezē.
- Pēc tam kārtojiet vistu uz šķīvja un pārlejiet tai pāri pannā esošo mērcīti.
Lai labi garšo!
Avots