Recepte: krēmīgā ziedkāpostu siera zupa

© unsplash.com

Izmēģini jaunu krēmzupas recepti - ziedkāpostu siera zupu! No nepieciešamā sastāvdaļu daudzuma, izdosies pagatavot sešas porcijas.

Sastāvdaļas:

  • sviesta gabaliņš;
  • 1 sīpols;
  • 1 ziedkāposts (apmēram 900 g);
  • 1 kartupelis;
  • 700 ml dārzeņu buljona;
  • 400 ml piena;
  • 100 g Čedaras siera.

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet sīpolu, sadaliet ziedkāpostu sīkākos gabaliņos, nomizojiet un sagrieziet gabaliņos kartupeli.
  2. Katliņā lieciet sviestu un izkausējiet to.
  3. Pie izkausētā sviesta pievienojiet klāt sīpolu un apcepiet to (aptuveni piecas minūtes).
  4. Pievienojiet sīpolam klāt ziedkāpostu, kartupeļus, buljonu un garšvielas pēc ieskatiem.
  5. Vāriet katliņā esošo saturu 30 minūtes, līdz ziedkāpostu un kartupeļi kļuvuši mīksti.
  6. Kad dārzeņi mīksti, noņemiet kaliņu no plīts.
  7. Ņemiet blenderi. Sablenderējiet zupu viendabīgā masā.
  8. Zupai pievienojiet klāt pienu.
  9. Visu samaisiet.
  10. Nedaudz uzkarsējiet zupu.
  11. Lejiet zupu bļodiņās un pievienojiet klāt nelielus siera gabaliņus.



Avots

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.