Recepte: krēmīgā ziedkāpostu siera zupa

© unsplash.com

Izmēģini jaunu krēmzupas recepti - ziedkāpostu siera zupu! No nepieciešamā sastāvdaļu daudzuma, izdosies pagatavot sešas porcijas.

Sastāvdaļas:

  • sviesta gabaliņš;
  • 1 sīpols;
  • 1 ziedkāposts (apmēram 900 g);
  • 1 kartupelis;
  • 700 ml dārzeņu buljona;
  • 400 ml piena;
  • 100 g Čedaras siera.

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet sīpolu, sadaliet ziedkāpostu sīkākos gabaliņos, nomizojiet un sagrieziet gabaliņos kartupeli.
  2. Katliņā lieciet sviestu un izkausējiet to.
  3. Pie izkausētā sviesta pievienojiet klāt sīpolu un apcepiet to (aptuveni piecas minūtes).
  4. Pievienojiet sīpolam klāt ziedkāpostu, kartupeļus, buljonu un garšvielas pēc ieskatiem.
  5. Vāriet katliņā esošo saturu 30 minūtes, līdz ziedkāpostu un kartupeļi kļuvuši mīksti.
  6. Kad dārzeņi mīksti, noņemiet kaliņu no plīts.
  7. Ņemiet blenderi. Sablenderējiet zupu viendabīgā masā.
  8. Zupai pievienojiet klāt pienu.
  9. Visu samaisiet.
  10. Nedaudz uzkarsējiet zupu.
  11. Lejiet zupu bļodiņās un pievienojiet klāt nelielus siera gabaliņus.



Avots

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais