Izmēģini jaunu putras pagatavošanas veidu! Ceptā auzu pārslu putra

© pexels.com

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā rīta putru vārīt nevis katlā, bet izcept krāsnī!

Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm

(2-4 porcijas, gatavošanas laiks 20-30 min)

Sastāvdaļas:

  • 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu;
  • 2 olas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 banāns;
  • 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai;
  • 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai;
  • sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
  2. Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
  3. Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
  4. Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.

Virtuvē

Kad persiki kļūst tik mīksti, ka tos vairs nevar ēst kā svaigus augļus – nemet tos ārā! Pārgatavojušies persiki ir īsts dārgums, ja vien zini, kā tos izmantot. Tie ir īpaši saldi, sulīgi un ideāli piemēroti ātriem, aromātiskiem desertiem, mērču vai uzkodu pagatavošanai, raksta “thekitchn.com”.

Svarīgākais