Izmēģini jaunu putras pagatavošanas veidu! Ceptā auzu pārslu putra

© pexels.com

Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā rīta putru vārīt nevis katlā, bet izcept krāsnī!

Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm

(2-4 porcijas, gatavošanas laiks 20-30 min)

Sastāvdaļas:

  • 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu;
  • 2 olas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 banāns;
  • 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai;
  • 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai;
  • sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
  2. Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
  3. Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
  4. Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais