Valsts svētku deserts no dzērvenēm

© Ekrānuzņēmums no tastesbetterfromscratch.com

Gatavojoties 18. novembrim, pagatavojiet sev un ģimenei gardu desertu! Deserta pagatavošana neaizņems daudz laika. Būs gardi!

Vajadzēs:

  • 340 g svaigas dzērvenes;
  • 1 gl cukuru;
  • 220 gr konservētus ananasus;
  • 2 gl mini zefīrus;
  • 120 gr krēmsieru;
  • 2 gl saldo krējumu.

Pagatavošana:

1. Virtuves kombainā sasmalciniet dzērvenes. Svarīgi! Dzērvenēm ir jābūt mazos gabaliņos, ne "putrā".

2. Pēc tam bļodā ieberiet sasmalcinātās dzērvenes, pievienojiet klāt cukuru un smalki sagrieztus konservētos ananasus.

3. Bļodai pārlieciet pāri pārtikas plēvi. Lieciet bļodu uz stundu ledusskapī. Pēc stundas noteciniet nost lieko šķidrumu.

4. Pa to laiku saputojiet saldo krējumu kopā ar krēmsieru.

5. Kad iepriekšējais solis veikts, putukrējumā iecilājiet dzērveņu masu.

6. Pēc tam masā iemaisiet mini zefīriņus.

7. Kārtojiet saldo trauciņos un baudiet!

Avots

Virtuvē

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Svarīgākais