Puravu un kartupeļu krēmzupa

© pexels.com

Ziema ir zupu sezona. Iesakām pagatavot vienkāršu, bet gardu puravu un kartupeļu krēmzupu!

Sastāvdaļas:

  • 50 g sviesta;
  • 450 g kartupeļi;
  • 1 sīpols;
  • 450 g purava;
  • 850 ml vistas vai dārzeņu buljona;
  • 140 ml saldā krējuma;
  • 125 ml piena.

Pasniegšanai: nedaudz purava, lociņu un sviesta.

Pagatavošana:

  1. Katliņā lieciet sviestu un to izkausējiet.
  2. Nomizojiet un nelielos gabaliņos sagrieziet kartupeļus, sīpolus un purava balto daļu.
  3. Lieciet visus dārzeņu katliņā, apkaisiet tos ar sāli un pipariem, un nedaudz apcepiet.
  4. Kad dārzeņi kļuvuši mīkstāki, pārlejiet tiem pāri buljonu.
  5. Vāriet dārzeņus buljonā līdz tie kļuvuši mīksti.

  6. Pēc tam noņemiet katliņu no plīts un sablenderējiet visu viendabīgā masā. Pagaršojiet biezeni, ja nepieciešams pievienojiet tam klāt garšvielas.

  7. Katliņu lieciet atpakaļ uz plīts.

  8. Karsējiet biezeni un paralēli pievienojiet tam klāt saldo krējumu un pienu.

  9. Visu kārtīgi samaisiet.

  10. Smalki sagrieziet zupas pasniegšanai paredzēto puravu un nedaudz sviestā apcepiet.

  11. Lejiet zupu bļodiņā. Beriet zupai klāt apcepto puravu un lociņus.

Avots

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais