Sātīga ķirbju zupa ar šķeltajiem zirņiem

© unsplash.com

Šī būs sātīga un garda zupa no ķirbja un šķeltajiem zirņiem vēsajiem rudens vakariem!

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs ķirbis (1-2 kg);

  • 1 baltais sīpols;

  • 2 burkāni;

  • 225 g šķelto dzelteno zirņu;

  • 1 ķiploka daiviņa;

  • 100 ml baltvīna;

  • pavisam nedaudz ābolu sidra etiķa;

  • 700 ml buljona;

  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas;

  • 1 lauru lapa;

  • sauja valriekstu;

  • nedaudz saldā krējuma;

  • svaigi pētersīļi;

  • sāls un pipari pēc garšas;

  • kazas piena sviests.

Pagatavošana:

  1. Uz stundu iemērcējiet ūdenī dzeltenos šķeltos zirņus, lai tie pēcāk ātrāk izvārītos.
  2. Sīpolu un burkānus sagrieziet kubiņos.
  3. Lieciet sīpolus un burkānus sakarsētā katliņā, kurā ir eļļa, un lēnām (20 min) sutiniet, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi.
  4. Pa to laiku nomizojiet un sagrieziet ķirbi nelielos gabalos
  5. Pievienojiet ķirbi klāt burkāniem un sīpoliem. Apcepiet to.
  6. Pēc 10 minūtēm ķirbim jābūt jau nedaudz mīkstākam un brūnākam.
  7. Noskalojiet šķeltos zirņus un pievienojiet tos klāt ķirbim. Pielejiet klāt baltvīnu, ābolu sidra etiķi.
  8. Pēc piecām minūtēm katliņā lejiet buljonu, lieciet lauru lapas, sasmalcinātu ķiploku un tomātu pastu.
  9. Vāriet visu 45 minūtes. Ik pa laikam apmaisiet katliņā esošo saturu.
  10. Atsevišķā pannā uz vidēji lielas uguns apgrauzdējiet valriekstus.

  11. No zupas laukā izņemiet lauru lapu, pievienojiet klāt divas tējkarotes sviestu, kad tas ir izkusis, zupu lejiet bļodā. Dekorējiet zupu ar svaigiem pētersīļiem, valriekstiem un nedaudz saldā krējuma.

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais