Ideja gardai uzkodai, ko pasniegt ciemiņiem

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Gaidot ciemiņus, mēs vēlamies tos iepriecināt un pārsteigt ar dažādiem gardumiem. Nākamreiz pagatavojiet šo recepti - panētu sieru!

Vajadzēs:

  • sieru;
  • koka irbuļus;
  • trīs glāzes;
  • katlu;
  • eļļu;
  • miltus;
  • olas;
  • rīvmaizi.

Process:

1. Sakuliet olas un ielejiet tās vienā no glāzēm. Otru glāzi piepildiet ar miltiem, bet trešo ar rīvmaizi.

2. Ņemiet sieru un ieduriet tajā koka irbulīšus (skat. att.).

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

3. Pēc tam sagrieziet sieru stienīšos, lai katrs stienītis būtu uzdurts uz sava koka irbulīša.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

4. Lejiet katliņā eļļu un to uzkarsējiet.

5. Tad ņemiet sieru un sākotnēji to iemērciet miltos, tad olā un pašās beigās rīvmaizē. Lieciet sieru cepties.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

6. Cepiet sieru tik ilgi līdz ir izveidojusies zeltaina "garoziņa".

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Pasniedziet sieru kopā ar kādu gardu mērcīti!

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.