Ideja gardai uzkodai! Sāļais čia pudiņš

© pexels.com

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Vajadzēs:

  • 1 gl kokosriekstu piena;
  • 3 tējk. sarkanā karija pastas;
  • 1 tējk. kļavu sīrupa (bez pievienotā cukura);
  • ¼ gl čia sēklas;
  • ½ gl Indijas riekstu krēma vai bezlaktozes vaniļas jogurta;
  • ¼ Indijas riekstu.

Pagatavošana:

  1. Iepriekšējā vakarā (vai vismaz stundu pirms plānotās ēšanas) iejauciet kokosriekstu pienā sarkano karija pastu, kļavu sīrupu un čia sēklas.
  2. Visu kārtīgi samaisiet kopā un novietojiet trauciņu vēsā vietā attiecīgi uz nakti vai vismaz stundu.
  3. Brīdī, kad plānojat notiesāt savu pagatavoto pudiņu, tam virsū uzlieciet Indijas riekstu krēmu vai vaniļas jogurtu. Pārberiet pāri pudiņam veselos riekstus.

Tas arī viss! Šādu pudiņu ledusskapī varat uzglabāt divas līdz trīs dienas!

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais