Ideja gardai uzkodai! Sāļais čia pudiņš

© pexels.com

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Vajadzēs:

  • 1 gl kokosriekstu piena;
  • 3 tējk. sarkanā karija pastas;
  • 1 tējk. kļavu sīrupa (bez pievienotā cukura);
  • ¼ gl čia sēklas;
  • ½ gl Indijas riekstu krēma vai bezlaktozes vaniļas jogurta;
  • ¼ Indijas riekstu.

Pagatavošana:

  1. Iepriekšējā vakarā (vai vismaz stundu pirms plānotās ēšanas) iejauciet kokosriekstu pienā sarkano karija pastu, kļavu sīrupu un čia sēklas.
  2. Visu kārtīgi samaisiet kopā un novietojiet trauciņu vēsā vietā attiecīgi uz nakti vai vismaz stundu.
  3. Brīdī, kad plānojat notiesāt savu pagatavoto pudiņu, tam virsū uzlieciet Indijas riekstu krēmu vai vaniļas jogurtu. Pārberiet pāri pudiņam veselos riekstus.

Tas arī viss! Šādu pudiņu ledusskapī varat uzglabāt divas līdz trīs dienas!

Avots

Virtuvē

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Svarīgākais