Kas jādara, lai avokado nenomelnētu? Internetu iekarojis neparasts “life hack”

© unsplash.com

Avokado daudziem garšo, pateicoties tā maigajai un krēmīgajai garšai, diemžēl tas var ātri sabojāties, ja tas netiek pareizi uzglabāts. Par to, kā ilgāk saglabāt avokado svaigu, raksta “unian.net”.

Agrāk internetā bija ļoti populāra metode, kas apgalvoja, ka ja avokado tur ūdenī, tie nepaliek melni, tomēr eksperti brīdina, ka šāds paņēmiens var izraisīt baktēriju vairošanos.

Savā “TikTok” lapā efpavāre Eimija Lina Krosa dalījās ar savu avokado uzglabāšanas metodi - tas ir brīnišķīgs veids, kā uzglabāt veselus un arī uz pusēm sagrieztus avokado, lai tie ilgāk paliktu svaigi un zaļi.

unsplash.com

"Ja ledusskapī glabāsiet veselus avokado kopā ar citroniem, tie paliks svaigi pat mēnesi," viņa iesaka.

Ja fermenti, kas ir atbildīgi par nogatavošanos, tiek pakļauti zemai temperatūrai, šis process palēninās. Tas pagarinās glabāšanas laiku, kas ir īpaši svarīgi jau gataviem avokado, kas sasnieguši gatavības maksimumu un istabas temperatūrā var ātri palikt melni un neēdami.

unsplash.com

Lai avokado pusīte saglabātos pēc iespējas svaigāka, to var likt burkā ar metāla vāku - tomēr tas darbojas tikai tad, ja klāt joprojām ir kauliņš, - tas samazina virsmas laukumu, kas mijiedarbojas ar gaisu.

Atklāto mīkstumu varat arī apslacīt ar citrona vai laima sulu, jo citrusaugļu sula satur skābi, kas palēnina oksidācijas procesu, kas izraisa avokado brūnumu.

Svarīgākais