25 dienas līdz Ziemassvētku ballītēm. Ēdam, lai tievētu

© Ilze Šteinfelde

Šie salāti mūsmājās ienāca, pateicoties draudzenei Ieviņai. Tie ir garšīgi un sātīgi, bet gana liesi, lai apēstais nepārvērstos apaļumos

Sastāvdaļas:

Gurķi: 2 gab

Bietes: 300 g

Āboli: 1 gab

Kazas siers: 100 g

Pētersīļi: 50 g

Valrieksti: 50 g

Olīveļļa: 20 g

Balzamiko etiķis: 15 g

Pagatavošana

Kubiņos sagriež svaigo gurķi, vārītās bietes, ābolus, kazas sieru. Visu samaisa. Salātos iemaisa olīveļļu un balzamiko etiķi. Salātus pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un valriekstiem.

Vairāk recepšu cookbook.ilaipa.lv

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais