RECEPTE: itāļu gaļas bumbiņu zupa

© pexels.com

Šī ir sātīgas un gardas zupas recepte ar kuru mieloties vēsajos ziemas vakaros. Zupu pasniedziet kopā ar kraukšķīgu ciabattu un parmezāna sieru. 

Sastāvdaļas:

Gaļas bumbiņām:

  • 340 g liellopa maltās gaļas;
  • 75 g rīvēta parmezāna siera;
  • 3 ēdamk. svaigi sakapātu pētersīļu;
  • 1 ola;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. smalko melno piparu;
  • 1/4 tējk. oregano;
  • 2 tējk. citronu sulas.

Zupai:

  • 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 1,6 l liellopa buljona;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. tomātu pastas;
  • 30 g svaigi pētersīļu;
  • 2 lauru lapas;
  • 1 tējk. melno piparu;
  • 110 g smalki sagrieztu sīpolu;
  • 110 g smalki sagrieztu burkānu;
  • 110 g smalki sagrieztas selerijas;
  • 150 g sagrieztu kartupeļu;
  • 220 g smalki sagriezta kāposta;
  • 2 gl. ūdens.

Pagatavošana:

  1. Gaļas bumbiņām: lielā bļodā samaisiet malto gaļu kopā ar parmezāna sieru, pētersīļiem, olu, ķiplokiem, sāli, pipariem, oregano un citrona sulu. Izveidojiet nelielas 24 gaļas bumbiņas jeb kotletītes.
  2. Katlā uzkarsējiet olīveļļu. Nedaudz apbrūniniet kotletes no visām pusēm, tad tās izņemiet no katliņa.
  3. Katlā lejiet liellopu gaļas buljonu, ūdeni, pievienojiet klāt sāli un tomātu pastu. Uzkarsējiet visu līdz vārīšanās temperatūrai, tad samaziniet karstumu, lai zupa vārītos uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes.
  4. Ņemiet marlīti. Izveidojiet marles saišķīti, kurā lieciet iekšā pētersīļus, lauru lapas un piparus. Aizsieniet ciet saišķīti un lieciet to katlā. Garšvielas nepieciešams likt marlē, lai pēc tam tās pavisam viegli izņemtu no katliņa.
  5. Pēc tam pievienojiet katlā klāt sīpolus, burkānus, seleriju un kartupeļus. Vāriet visu uz lēnas uguns vēl 15 minūtes. Izņemiet garšaugu saišķi.
  6. Pievienojiet zupai klāt kāpostus un kotletes.
  7. Uzkarsējiet zupu līdz vārīšanās temperatūrai, tad atkal samaziniet karstumu un vāriet zupu 10 minūtes.
  8. Zupu pasniedziet ar ciabatta maizi un pārkaisiet pāri parmezāna sieru!


Avots

Virtuvē

Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.

Svarīgākais