Kur jāglabā olas, lai tās varētu izmantot pat vairākus mēnešus?

© unsplash.com

Parasti, ja olas uzglabājat ledusskapī, tās var palikt svaigas apmēram trīs nedēļas, taču, ja vēlaties pagarināt to glabāšanas laiku, tad var palīdzēt kāda vienkārša metode, raksta “Express”.

Lai olas varētu droši uzglabāt 12 mēnešus, eksperti iesaka kādu patiešām neparastu paņēmienu, tās sasaldējot!

Eksperti iesaka saldēt gan veselu olu, kā arī dzeltenumu un baltumu atsevišķi. Sasaldētas olas var uzglabāt pat gadu.

"Lai sasaldētu olas veselas, sakuliet baltumu un dzeltenumu kopā. Ielejiet saturu saldētavai drošā traukā, uzlīmējiet etiķeti ar datumu, aiztaisiet un sasaldējiet," skaidro eksperti.

unsplash.com

Eksperti piebilda, ka olu baltumu sasaldēšana ir "vienkārša procedūra" - atliek tās ieliet traukā, samaisīt, cieši noslēgt un sasaldēt.

"Tomēr, lai sasaldētu dzeltenumus, ir jāveic vēl dažas darbības. Pirmkārt, tie ir jāatdala un jāievieto traukā. Uz 240 ml jēlas olas pievienojiet pus tējkaroti sāls vai pusotru ēdamkarotes cukura. Sāli lietojiet sāļiem ēdieniem, bet saldajiem - cukuru,” iesaka eksperti. Tas jādara, lai izvairītos no olas dzeltenuma sabiezēšanas, kas var nebūt piemērots dažādu recepšu pagatavošanai.

Ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka olas pirms lietošanas ir pilnībā atkausētas - neatkarīgi no tā, vai tas ir baltums, dzeltenums vai maisījums, saldētas olas ir pilnībā jāatkausē un tikai tad jāizmanto, lai pagatavotu ēdienus.

"Nekad negatavojiet ēdienu tieši no saldētām olās. Lai atkausētu olu, pārvietojiet to no saldētavas uz ledusskapi uz nakti, lai baktērijas to neietekmētu,” piebilst Express.

Virtuvē

Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.

Svarīgākais