"TikTok" "Āzijas mammas noslēpums", kas samazina 50% ogļhidrātu rīsos, makaronos un maizē

© Pexels.com

Saausās visi ogļhidrātu cienītāji! “TikTok” ir dalījies ar vienkāršu padomu, kā samazināt kalorijas cieti saturošos pārtikas produktos, piemēram, rīsos un maizē, nesamazinot porcijas lielumu, un ārsts saka, ka tas patiešām darbojas, raksta “nypost”.

Linda (@mamalindacooks) dalījās ar savu “Āzijas mammas noslēpumu”, lai ar dažiem vienkāršiem soļiem samazinātu līdz 50% ogļhidrātu rīsos, un arī Dr. Karana Rangarajana apstiprina, ka tas nav mīts.

"Ja jums garšo rīsi un citi ar ogļhidrātiem bagāti ēdieni, tas būs jūsu iecienītākais pārtikas zinātnes "life hack"," viņa teica saviem 5,2 miljoniem sekotāju.

"Diezgan daudz produktu, kas satur ogļhidrātus - rīsi, maize, makaroni, kartupeļi, pākšaugi, auzas - ja jūs to gatavojat un pēc tam atdzesējat vai sasaldēsiet, un pēc tam atkal uzsildīsiet, maģiski saturēs mazāk kaloriju."

Maģija, par kuru viņa runā, tehniski ir ķīmisks process, ko sauc par retrogradāciju.

Pexels.com

Kā skaidroja Rangarajana, pēc atdzesēšanas un uzsildīšanas daudzas cietes ogļhidrātiem bagātos pārtikas produktos kļūst izturīgas pret gremošanu tievajās zarnās. Tā vietā tās pārvietojas uz resno zarnu, kur zarnu baktērijas var tās raudzēt.

"Šie ogļhidrātu pārpalikumi kļūst par šķiedrvielu, ko sauc par prebiotikām. Viņi baro tādas labvēlīgas baktēriju sugas kā bifidobaktērijas un Lactobacillus,” viņa teica.

Doktore arī norādīja, ka rezistentā ciete uzlabo zarnu darbību un izkārnījumu apjomu un pat var samazināt resnās zarnas vēža riskus.

Turklāt rezistentajai cietei ir mazāka glikēmiskā ietekme: "Tas nozīmē, ka tā var samazināt cukura līmeni asinīs pēc ēšanas un palīdzēt uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs."

Tā kā rezistentā ciete zarnās rūgst lēnāk, tā veicina sāta sajūtu un var palīdzēt regulēt porciju kontroli un svara regulēšanu.

Virtuvē

Zaļie salāti ir ideāls veids, kā iekļaut savā ikdienas uzturā vairāk dārzeņu - tikai ar noteikumu, ka salātu mērce ir veselīga. Kā pagatavot vienkāršu, gardu un veselīgu zaļo salātu mērci, raksta “RealSimple”.

Svarīgākais