Izrādās, ir vairāki iemesli, kāpēc desa tiek griezta pa diagonāli, nevis taisni, raksta “unian.net”.
Vai kādreiz esat aizdomājušies, kāpēc desas tiek grieztas noteiktā leņķī? Ir vispārpieņemts, ka tā šādā veidā izskatās skaistāk - un tā daļēji ir taisnība, bet šis nav vienīgais iemesls. Eksperti skaidro, kāpēc desa tiek griezta leņķī un kā to pareizi sagriezt, lai tā būtu garšīgāka.
Kāpēc desu griež pa diagonāli?
Šis aspekts ir ļoti svarīgs tieši kūpinātām desām - piemēram, vārītās desa būtībā ir viendabīga masa un to var griezt taisnā vai slīpā leņķī, tas nekādi neietekmē garšu, bet kūpināta desa ir jāgriež pa diagonāli, lūk, kāpēc:
leņķī sagrieztai desai vienmēr ir pievilcīgāks izskats un to var labāk pamanīt, tāpēc šādi sagrieztas desas tiek novietotas veikalu skatlogos;
slīpās desas šķēles labāk saglabā formu un nesadalās, pat ja tās ir visplānākās - tā atkal ir atsauce uz estētiku;
dažas kūpinātas desas pēc termiskās apstrādes kļūst stingrākas un blīvākas, tāpēc tās ir vieglāk sagriezt pareizā leņķī.
Bet tas vēl nav viss - izrādās, ka griešana ietekmē arī kūpinātas desas garšu.
Lūk, kā desu sagriezt leņķī, lai izceltu tās garšu!
Kūpinātu desu no smalkāka luņķa vēlams griezt 35-40 leņķī - pateicoties šai griešanai, tā ne tikai izskatās estētiskāka un iegūs lielāku diametru, bet arī labāk atklās garšu.
Kūpinātu desu no resnākiem luņķiem griež plānās šķēlēs vēl lielākā leņķī - vismaz 45 grādu leņķī. Kā jau minēts, tas ievērojami atvieglo pašu griešanas procesu, jo šādas desas ir ļoti blīvas, un plānākās šķēles labāk ļauj novērtēt desas garšu.