Pastāv uzskats, ka tase karsta kakao vai karstas šokolādes pirms gulētiešanas ir lielisks dienas noslēguma dzēriens, tomēr izrādās, ka šo silto dzērienu pirms miega drīkst lietot nebūt ne visi, raksta “unian”.
Islandes ķērpis ir viena no populārākajām ārstniecības augu sastāvdaļām, kas sastopama dažādos līdzekļos gan saaukstēšanās profilaksei, gan ārstniecībai. Kādas ir Islandes ķērpja ārstnieciskās īpašības un kādos gadījumos tās ir noderīgas, stāsta BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
Šķaudīšanas apspiešana var šķist pieklājīgs žests, taču tam var būt nopietnas sekas veselībai, brīdina alergologs un imunologs Devons Prestons no Klīvlendas klīnikas ASV. Viņš paskaidroja, kāpēc ir svarīgi ļaut savam ķermenim izmantot šo dabisko aizsardzības mehānismu.
Vai arī jūs ciešat no sliktas dūšas un vispārējas sliktas sajūtas jau pēc pāris dzērieniem? Jauns pētījums liecina, ka alkohola nepanešana varētu būt jūsu gēnos, raksta “Mirror”.
Ja cīnāties ar erektilo disfunkciju vai nevarat “noturēties taisni” seksa laikā, tieši diēta var būt ar to saistīta. Izrādās, ka slikts uzturs var darīt vairāk, nekā tikai sabojāt vidukļa līniju — tas var arī pazemināt erekciju.
Laika atskaite līdz Jaunā gada svinībām jau iesākusies, aizritējusi otrā advente, tas nozīmē arī to, ka strauji tuvojas korporatīvie vakari, darba balles un svinības ar ģimeni un draugiem. Laiks, kad jāizvērtē kādā tēlā svētkus sagaidīt, lai jaunajā gadā iesoļotu maksimāli graciozi, ar pārliecību un prieku.
Liels karstums ne tikai noslogo sirdi, bet arī var atstāt neredzamu ietekmi uz ķermeni šūnu un molekulārā līmenī, liekot organismam ātrāk novecot, raksta “Nature”.
Lundas universitātes Zviedrijā eksperti pētījuši dažādu saldumu veidu ietekmi uz risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Darba rezultāti tika publicēti žurnālā “Frontiers in Public Health”.
Kā svētkos savai ģimenei un draugiem dāvanās izvēlēties kaut ko īpašu, patiesi noderīgu – dāvanas, kas paustu rūpes? Padomos dalās BENU Aptiekas farmaceite Liene Graudiņa.
Ir daudz vienkāršu veidu, kā samazināt pārtikas izšķērdēšanu, un tam ir daudz labu iemeslu — sākot no naudas ietaupīšanas un beidzot ar izvairīšanos no krātuves ledusskapja atvilktnēs. Ja izvēlaties kompostēt pārtika pārpalikumus, jums ir iespēja izveidot labāku augsni, ko izmantot savā dārzā, un, iespējams, varēsit samazināt arī siltumnīcefekta gāzu emisijas.
Ar hipertensiju jeb paaugstinātu asinsspiedienu mūsdienās arvien biežāk slimo arī jauni cilvēki. Lai ar to cīnītos, Amerikas Sirds asociācija iesaka ierobežot nātrija uzņemšanu līdz 1500 miligramiem dienā, raksta “health.unian.net”.
“Mandarīni ir slaveni citrusaugļi, neatņemama Jaungada noskaņojuma sastāvdaļa un spēcīgs antioksidantu avots. Tās ir populāras visur, pateicoties to pieejamībai un labvēlīgajām īpašībām. Bet kam nevajadzētu ēst mandarīnus?
Mūsdienās nav nekas neparasts, ja brokastis, pusdienas un vakariņas pavadām telefona sabiedrībā - tomēr ir kāds nopietns iemesls, kāpēc to nevajadzētu darīt, nemaz nerunājot par to, ka tas ir vienkārši nepieklājīgi, raksta “Daily Mail”.
Ieteikums izdzert vismaz astoņas glāzes ūdens – jeb aptuveni divus litrus dienā – bieži atrodams dažādos medicīnas un daļēji medicīniskos avotos. Daudzi cilvēki to dara, uzskatot, ka vairāk ūdens dzeršana ir izdevīga. Tomēr zinātniskie pierādījumi par šo jautājumu ir pretrunīgi.
Pētījumi liecina, ka, ēdot daudz īpaši apstrādātas pārtikas jeb tā saukto “junk” vai “fast food”, pieaug kaulu novājināšanās risks, raksta “Daily Mail”.
Zāļu tējas kļūst arvien populārāka, daļēji pateicoties tās funkcionālajām priekšrocībām un cilvēku vēlmei atgriezties pie dabas, tomēr. Tām ir daudz labu īpašību - tās samazina iekaisumu un uzlabo zarnu veselību, turklāt var palīdzēt daudzu slimību ārstēšanā, tomēr Erina Palinski no “Eating Well” brīdina, ka dažu zāļu tējas dzeršana var būt bīstama cukura diabēta slimniekiem.
Pieaugot cilvēka vēdera izmēram, viņa smadzeņu atmiņas centrs saraujas - tas notiek jau 40 un 50 gadu vecumā, krietni pirms kognitīvās funkcijas pasliktināšanās, liecina jauni pētījumi, raksta “CNN”.
Vairāk nekā 70% no sāls daudzuma, ko ēd, nāk no pārstrādātiem pārtikas produktiem un sabiedriskās ēdināšanas vietām, tāpēc nepieciešams lēnām pazemināt nātrija līmeni plašā pārtikas produktu klāstā.
Pēc statistikas datiem sirds un asinsvadu slimības ir galvenais nāves cēlonis ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Kā šo situāciju uzlabot, TV24 raidījumā “Uz līnijas” komentē RSU profesors, kardiologs, Skrides sirds klīnikas vadītājs Andris Skride.
Izrādās, ka pirmie demences simptomi var būt kas tāds, ko no pirmā acu uzmetiena nevaram saistīt ar šo slimību, turklāt šis simptoms var parādīties pat desmit gadus pirms slimības aktīvās fāzes, raksta “New York Post”.
Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka tomātu sulas dzeršana var pazemināt asinsspiedienu gados vecākiem cilvēkiem ar hipertensiju. Viņu darba rezultāti tika publicēti žurnālā “Vocational Nursing Science”.