Laikapstākļu izmaiņas, pavasara nogurums un vitamīnu deficīts var ietekmēt veselību, tāpēc ir svarīgi iekļaut uzturā pārtikas produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, raksta RBC.
Pēc ziemas organisms īpaši alkst pēc svaigiem zaļumiem, kas bagāti ar C, A, K vitamīniem, kā arī dzelzi un folijskābi. Šīs uzturvielas palīdz stiprināt imūnsistēmu, uzlabo sirds un asinsvadu veselību un normalizē hemoglobīna līmeni.
Viens no pirmajiem pavasara dārzeņiem, redīsi, ir bagāts ar vitamīniem, antioksidantiem un šķiedrvielām. Tie uzlabo gremošanu, palīdz detoksicēt ķermeni un atbalsta ādas veselību.
Jogurts, kefīrs, rjaženka un siers ir lieliski probiotiku avoti, kas domāti veselīgai zarnu florai, stiprina imūnsistēmu un uzlabo gremošanu. Aprīlī īpaši svarīgi ir rūpēties par labvēlīgo baktēriju līdzsvaru gremošanas traktā.
Treknās zivis ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas ir būtiskas sirds, smadzeņu un locītavu veselībai. Aprīlī, kad temperatūras svārstības var ietekmēt pašsajūtu, regulāra zivju lietošana uzturā organismā uzturēs līdzsvaru.
Mandeles, valrieksti, linsēklas un ķirbju sēklas ir lieliski magnija, cinka un olbaltumvielu avoti. Tie palīdz cīnīties ar stresu, uzlabo garastāvokli un atbalsta nervu sistēmas veselību.
Lasi arī: Atklāts visu ilgdzīvotāju uztura galvenais noslēpums