Virtuvē

11.sep 2019
Gan īpašiem svinīgiem un priecīgiem dzīves gadījumiem piemērota, gan grezna, gan izsmalcināti garšīga, gan īstu meistarību prasoša, gan samērā vienkārši pagatavojama un ļoti populāra – tāda ir siera kūka. Ielūkojieties ēdieniem veltītajās sociālo tīklu lapās, un redzēsiet, ka itin bieži kāds jautā siera kūkas recepti un savukārt kāds cits ar to dalās.
5.sep 2019
Augļu mizas parasti pēc to noņemšanas "pa taisno dodas" uz atkritumu spaini vai kompostu. Taču arī tās var ļoti labi izmantot, piemēram, sejas ādas uzlabošanai. Atklāj, kādas vēl mazzināmas iespējas piedāvā augļu mizu valstība.
2.sep 2019
Nepērc veikalā, pagatavo pats!
1.sep 2019
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!
31.aug 2019
Ievārījumu laiks rit pilnā sparā. Neatņemama šī garduma sastāvdaļa ir cukurs. Taču, kā izrādās, cukurs nebūt nav vienīgais saldinātājs, kas ievārījumu padarīs neticami gardu.
31.aug 2019
Kuram gan, tuvojoties rudenim, negribētos paildzināt saulainās, bezrūpīgās vasaras dienas! Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā to izdarīt, ir saglabāt vasaras garšas un aromātus ziemai. Kā sagatavot uzglabāšanai ogas, augļus un dārzeņus, nemainot to garšu? Vai iespējams veidot krājumus bez sāls un cukura? Kā konservēt, nezaudējot produktu uzturvērtību, stāsta Rimi Labākai dzīvei veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
30.aug 2019
Atgriešanās skolā ir īpašs brīdis, kuru vērts nosvinēt, bet kas gan tie par svētkiem bez klāta galda un kāda garduma? AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā četras ērti pagatavojamas recepšu idejas pirmajai skolas dienai, kuras vislabāk papildināt ar sezonālajām dabas veltēm – āboliem, bumbieriem un plūmēm.
30.aug 2019
Šķiet, pateicoties populārajam Kaudzītes Matīsa dzejolim par brūklenāju, kas pastāvīgi zaļot rauga nenoskārstai vajdzībai, spoži tumšzaļās mētriņas raisa pārdomas par zūdošo un paliekošo, saistās ar skumjiem dzīves brīžiem, ar kaut ko vienlaikus gaišu un sērīgu. Tomēr lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā vai jālaužas cauri dzelkšņiem.
29.aug 2019
Lai gan to sauc par mākoņmaizi, pēc izskata tā atgādina pankūciņas, bet pēc garšas - omleti. To var izmantot gan kā picas pamatni, gan maizes vietā, kombinējot ar sieru, svaigiem dārzeņiem utt.
28.aug 2019
Izmēģini deserta recepti!
27.aug 2019
Kad šo uzkodu devu garšot mājiniekiem un kolēģiem, nesakot, no kā tā pagatavota, daļa taujāja, vai tajā ir sēnes, savukārt citi sagaršoja zivis. Īstenībā tajā nav ne sēņu, ne zivs, bet gan tomāti!
26.aug 2019
Karaliskajai ģimenei kā vairumam ģimeņu Ziemassvētkos ir arī tradīcija citam citu iepriecināt ar dāvanu. Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmajos kopīgajos Ziemassvētkos ar karalisko ģimeni, karalienei Elizabetei uzdāvināja čatniju, ko bija pati pagatvojusi pēc savas vecmāmiņas receptes. Pēc visa spriežot karlienei Elizabetei dāvana patikusi, jo nākamajā dienā tā bijusi uz karaliskās ģimenes brokastu galda.
22.aug 2019
Parasti augustā arbūzi ir vissulīgākie un saldākie. Lielākie cienītāji grib tos ēst katru dienu, citi saka – nekas īpašs, tāds gurķis ar sarkanu vidu, tomēr kaut reizi sezonā droši vien arbūzu uzēd visi. Sevišķi labi garšo, ja iegadās kāda karsta diena, jo arbūzs vienlaikus ir gan ēdiens, gan dzēriens.
21.aug 2019
Vasara ir īstais laiks, kad uzturā lietot dārzeņus un augļus, jo viss ir svaigs un garšīgs, un bagāts vitamīniem, kas uzlabo imunitāti. Lielisks veids, kā ēst augļus un ogas, ir tos pievienot putrām, jogurtam, desertiem un salātiem, savukārt dārzeņus var iekļaut zupu, pankūku vai sautējumu sastāvā un, protams, ēst svaigus. Dažādojiet savu ēdienkarti ar košām krāsām un garšām! Dodiet vaļu fantāzijai, iepazīstiet un izziniet jaunas garšu kombinācijas!
21.aug 2019
Pienācis ievārījumu un dažādu saldo pīrāgu laiks, kad mūsu virtuvēs cukurs kļūst par vienu no galvenajiem "viesiem". Taču cukura "nelaime" ir tā, ka tajā nav nekā vērtīga. Cukurs nesatur nedz proteīnus, nedz vitamīnus, nedz minerālus. Tāpēc piedāvājam sešas dabiskas alternatīvas, kas palīdzēs saldināt ēdienu un būs labvēlīgākas arī mūsu veselībai.
18.aug 2019
Uzkoda, kas ir gatava 5 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. Tā ir lieliska iespēja dažādot uzkodas biroja darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet pusdienās, bet birojā ir piejama vien mikroviļņu krāsns.
18.aug 2019
Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.
10.aug 2019
Vasara un it īpaši augusts ir piemērots laiks, lai domātu, ko likt uz kārā zoba aukstajos ziemas mēnešos, atceroties vasaras garšu. Tādēļ aptaujājām sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā pildās apcirkņi, lai būtu ar ko mieloties ziemā.
9.aug 2019
Kas tās vēl tādas, gribas jautāt. Izklausās aizdomīgi. Bet pietiek iegūglēt, un var atrast gan informāciju, gan attēlus, gan receptes. Aukstās zupas kūku mode nāk no Lietuvas, kur divas radošas konditores izdomāja, patentēja un padarīja populāru aukstās biešu zupas jogurta torti. Tagad parādās arvien jaunas sāļo jogurta kūku versijas.
4.aug 2019
Daži vienkārši triki, kas palīdzēs ērtāk tikt galā ar dažādiem pārtikas produktiem. Kā sagriezt pārāk mīkstu maizi? Kā sarīvēt sieru, lai tas nesaķeptu uz rīves? Mums ir atbildes.
2.aug 2019
Lai tiktu pie garda deserta, nebūt nav jāpavada virtuvē neskaitāmas stundas. Šīs piecas receptes palīdzēs radīt lieliskus desertus, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas.
26.jūl 2019
Šī mērce lieliski saderēs ar lasi, vai citiem zivju ēdieniem un dārzeņiem. Tā labāk garšos, ja dienu vai divas būs pastāvējusi ledusskapī. Pēc gaumes to var taisīt graudaināku, vai pēc iespējas viendabīgāku.