Gurķīši karija marinādē

© Cookbook

Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.

Sastāvdaļas:

  • Gurķi: 1000 g
  • Sīpoli: 5 gab
  • Sāls: 30 g
  • Cukurs: 200 g
  • Baltvīna etiķis: 300 g
  • Sinepju sēklas: 9 g
  • Karijs: 15 g

pexels.com

Pagatavošana:

Gurķus un aptuveni 300 g sīpolus sagriež ripiņās. Apber ar sāli un astāj atsuloties uz vairākām stundām. Tad gurķus un sīpolus noskalo zem tekoša ūdens.

Katlā liek vārīties marinādi: etiķi, cukuru, kariju (aptuveni 5 tējk), sinepju sēklas (aptuveni 1 ēdamkaroti). Kad marināde sāk vārīties, tajā ieliek gurķus, sīpolus un vāra tos aptuveni 10 minūtes.

Karstu sapilda tīrās burciņās. Aizvākotas apgriež otrādi, silti sasedz, līdz tās lēnām atdziest.

Svarīgākais