Gurķīši karija marinādē

© Cookbook

Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.

Sastāvdaļas:

  • Gurķi: 1000 g
  • Sīpoli: 5 gab
  • Sāls: 30 g
  • Cukurs: 200 g
  • Baltvīna etiķis: 300 g
  • Sinepju sēklas: 9 g
  • Karijs: 15 g

pexels.com

Pagatavošana:

Gurķus un aptuveni 300 g sīpolus sagriež ripiņās. Apber ar sāli un astāj atsuloties uz vairākām stundām. Tad gurķus un sīpolus noskalo zem tekoša ūdens.

Katlā liek vārīties marinādi: etiķi, cukuru, kariju (aptuveni 5 tējk), sinepju sēklas (aptuveni 1 ēdamkaroti). Kad marināde sāk vārīties, tajā ieliek gurķus, sīpolus un vāra tos aptuveni 10 minūtes.

Karstu sapilda tīrās burciņās. Aizvākotas apgriež otrādi, silti sasedz, līdz tās lēnām atdziest.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!