Šoreiz izmēģini mazliet neirastāku gurķu marinādi saviem krājumiem.
Sastāvdaļas:
- Gurķi: 1000 g
- Sīpoli: 5 gab
- Sāls: 30 g
- Cukurs: 200 g
- Baltvīna etiķis: 300 g
- Sinepju sēklas: 9 g
- Karijs: 15 g
Pagatavošana:
Gurķus un aptuveni 300 g sīpolus sagriež ripiņās. Apber ar sāli un astāj atsuloties uz vairākām stundām. Tad gurķus un sīpolus noskalo zem tekoša ūdens.
Katlā liek vārīties marinādi: etiķi, cukuru, kariju (aptuveni 5 tējk), sinepju sēklas (aptuveni 1 ēdamkaroti). Kad marināde sāk vārīties, tajā ieliek gurķus, sīpolus un vāra tos aptuveni 10 minūtes.
Karstu sapilda tīrās burciņās. Aizvākotas apgriež otrādi, silti sasedz, līdz tās lēnām atdziest.