Rudens sezonas dārzeņu sāļā galete

© Publicitātes foto

Lieliska un radoša recepte, lai iedvesmotu ar rudens veltēm palutināt sevi un savus mīļos.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 180 g “Dobeles dzirnavnieka” milti “Ekstra”,
  • šķipsna sāls,
  • 120 g auksta sviesta,
  • 50 ml auksta ūdens.

Pildījumam:

  • 85 g kazas piena siera,
  • 100 g krēmsiera,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • sāls un pipari,
  • 1 tējkarote svaiga vai kaltēta timiāna.

Dārzeņi:

  • 250 g sviesta ķirbja,
  • 150 g saldā kartupeļa,
  • 1 neliels cukini,
  • 2 šalotes sīpoli,
  • 80 g zaļo pupiņu,
  • 80 g ķirštomātiņu,
  • 1 ola (apziešanai).

Pagatavošana:

Gatavo mīklu: lielā bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno nelielos kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem ātri saberž kopā miltus ar sviestu. Svarīgi censties to darīt tā, lai sviests neizkūst, bet tiek “iemaisīts” miltos.

Kad izveidojušās smalkas drumstalas, kas līdzīgas rīvmaizei, pievieno ūdeni. Aši samīca un, tiklīdz drumstalas turas kopā, mīklu saplacina plakanu un ietin pārtikas plēvē.

Mīklu atpūtina ledusskapī. (Ledusskapī, ietītu plēvē, to var uzglabāt vairākas dienas.)

Gatavo dārzeņus pildījumam. Cietākos dārzeņus (burkānus, kartupeļus, ķirbi u.c.) nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Liek cepamajā traukā, apslaka ar 2 karotēm eļļas, uzber sāli un piparus.

Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep aptuveni 15 minūtes.
Kamēr cepas cietākie dārzeņi, sagatavo pārējos - cukini un sīpolus sagriež ripiņās, zaļajām pupiņām nogriež galiņus un sagriež tās mazākos gabaliņos.
Pēc 15 minūtēm, dārzeņiem, kas krāsnī jau kļuvuši mīkstāki, pievieno pārējos dārzeņus un sajauc. Turpina cept aptuveni 10 minūtes līdz visi dārzeņi mīkstāki, bet vēl tur savu formu un ir stingri. Izņem no krāsns.

pexels.com

Receptes autire: blogere Betija Kalēja

Svarīgākais