Melleņu džems tikai no 3 sastāvdaļām

© pixabay

Lai pagatavotu gardu džemu, patiesībā nevajag būt speciālistam. Turklāt pietiks tikai ar trim sastāvdaļām.

Sastāvdaļas

  • ogas;
  • cukurs;
  • kanēlis.

Pagatavošana

Pavāri ogas uz intensīvas uguns, tad pieliec cukuru, kanēli, tad uguni nogriez mazāku, lai temperatūra būtu maksimāli vienmērīga.

Kad masa kļuvusi bieza, džems ir gatavs.

Lej masu burkā, uzber pa virsu cukura vāciņu.

Ar laiku tas sacietēs vēl vairāk.

pexels.com

Avots: Rimi Gardēži

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais