Melleņu džems tikai no 3 sastāvdaļām

© pixabay

Lai pagatavotu gardu džemu, patiesībā nevajag būt speciālistam. Turklāt pietiks tikai ar trim sastāvdaļām.

Sastāvdaļas

  • ogas;
  • cukurs;
  • kanēlis.

Pagatavošana

Pavāri ogas uz intensīvas uguns, tad pieliec cukuru, kanēli, tad uguni nogriez mazāku, lai temperatūra būtu maksimāli vienmērīga.

Kad masa kļuvusi bieza, džems ir gatavs.

Lej masu burkā, uzber pa virsu cukura vāciņu.

Ar laiku tas sacietēs vēl vairāk.

pexels.com

Avots: Rimi Gardēži

Virtuvē

Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.

Svarīgākais