Divas vienkāršas receptes veselīgām pusdienām līdzņemšanai

© Viktorija Kožemjakina

Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu receptes. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!

Viktorija Kožemjakina

Šī recepte kliedēs mītu par to, ka sviestmaizes ir sauss, neveselīgs ēdiens, kas nenodrošina sāta sajūtu - tieši pretēji, šīs sviestmaize ir veidota tā, ka tā var kļūt par pilnvērtīgām pusdienām darbā vai skolā.

Sastāvdaļas (1 porcijai):

  • 2 šķēles jebkāda vieda pilngraudu maizes
  • 2 šķēles siera (piemēram, Čederas, Holandes vai Krievijas)
  • 4 šķēles vārītas vai ceptās vistas filejas*
  • 3 salātlapas
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • sauja vīnogu


Pagatavošana:

Uzsmērējiet pesto mērci uz abām maizes šķēlēm. Uz vienas maizes šķēles uzlieciet salātlapas, vistas fileju, sieru un piespiediet tos ar otru maizes šķēli. Lieciet sviestmaizi traukā līdzņemšanai. Pievienojiet sviestmaizei burkānus nomazgātus un stienīšos sagrieztus burkānus, seleriju un vīnogas.


* vistas filejas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, ja iespējams - izvēloties pašu gatavotu Lieliski noderēs no cepeša pāri palikusi gaļa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais