Divas vienkāršas receptes veselīgām pusdienām līdzņemšanai

© Viktorija Kožemjakina

Septembra ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divu ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu receptes. Šo ēdienu pagatavošana ir ļoti vienkārša, tie nebūs jāsilda, tāpēc receptes noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!

Viktorija Kožemjakina

Šī recepte kliedēs mītu par to, ka sviestmaizes ir sauss, neveselīgs ēdiens, kas nenodrošina sāta sajūtu - tieši pretēji, šīs sviestmaize ir veidota tā, ka tā var kļūt par pilnvērtīgām pusdienām darbā vai skolā.

Sastāvdaļas (1 porcijai):

  • 2 šķēles jebkāda vieda pilngraudu maizes
  • 2 šķēles siera (piemēram, Čederas, Holandes vai Krievijas)
  • 4 šķēles vārītas vai ceptās vistas filejas*
  • 3 salātlapas
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • sauja vīnogu


Pagatavošana:

Uzsmērējiet pesto mērci uz abām maizes šķēlēm. Uz vienas maizes šķēles uzlieciet salātlapas, vistas fileju, sieru un piespiediet tos ar otru maizes šķēli. Lieciet sviestmaizi traukā līdzņemšanai. Pievienojiet sviestmaizei burkānus nomazgātus un stienīšos sagrieztus burkānus, seleriju un vīnogas.


* vistas filejas vietā var izmantot jebkuru citu gaļu, ja iespējams - izvēloties pašu gatavotu Lieliski noderēs no cepeša pāri palikusi gaļa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.