Divas vienkāršas receptes veselīgām pusdienām līdzņemšanai

© Viktorija Kožemjakina

2.lapa

Viktorija Kožemjakina

Caprese salāti līdzņemšanai

Ja ierobežojumu dēļ nevaram šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums! Izmēģiniet šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļojiet saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!

Sastāvdaļas (1 personai):

  • 1 mocarellas siera bumbiņa (100g)
  • 1 liels tomāts
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 sauja olīvu
  • 1 pilngraudu maizes šķēle
  • Vīnogas/vīģes vai citi augļi

Pagatavošana:

Sagrieziet mocarellas sieru un tomātu 0,5 cm biezās šķēlēs. Trauciņā, ko ņemsiet līdzi, pamīšus kārtojiet sieru un tomātu, katrai šķēlei virsū liekot nedaudz pesto mērces. Sagreiziet gabaliņos un nedaudz apgrauzdējiet pilngraudu maizi/ Baudiet kopā ar olīvām, vīģēm un vīnogām.

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais