Apelsīnu salāti ar fenheli un variāciju

© Publicitātes foto

Viegli salāti, kas neradīs smaguma sajūtu. Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram.

Sastāvdaļas (5 porcijas)

  • 2 gab. svaiga fenheļa;
  • 20 gab. mandeļu skaidiņu;
  • 3 gab. apelsīnu;
  • 10 g piparmētras;
  • 50 g rukolas;
  • 50 ml olīveļļas;
  • 20 ml ābolu etiķa;
  • 40 g sarkano sīpolu

Variācijai:

  • 150 g fetas siera;
  • 400 g arbūza

Process:

Fenheli pārgriež uz pusēm, nogriež daļu cietās saknes un plāno daļu sasmalcina uz dārzeņu rīves. Lai to padarītu kraukšķīgāku, ieliek ledus aukstā ūdenī līdz brīdim, kamēr salāti jāņem līdzi. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē. Sajauc nomazgātu rukolu un piparmētru, kurai noplūktas lapiņas. Apelsīniem nogriež mizu un izgriež vidu, sagriežot tos plānās šķēlēs. Arī sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Lai pagatavotu mērci, samaisa etiķi ar olīveļļu. Variācijai - sadrupina fetas sieru un sagriež arbūzu mazākos gabalos.

Iepriekš sagatavotās sastāvdaļas ņem līdzi atsevišķos traukos, savukārt pirms maltītes salāti jākārto slāņos - trauka apakšā liek apelsīnu, fenheli, sīpolus un zaļumus, ko pārber ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar mērci. Variācijai apelsīnu aizstāj ar arbūzu un visu papildina ar fetas sieru.

Receptes autors: šefpavārs Dzintars Kristovskis

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.