Apelsīnu salāti ar fenheli un variāciju

© Publicitātes foto

Viegli salāti, kas neradīs smaguma sajūtu. Atspirdzinošais fenhelis un piparmētra ar augļiem un fetas sieru – savienojums, kas šoruden jāpagaršo katram.

Sastāvdaļas (5 porcijas)

  • 2 gab. svaiga fenheļa;
  • 20 gab. mandeļu skaidiņu;
  • 3 gab. apelsīnu;
  • 10 g piparmētras;
  • 50 g rukolas;
  • 50 ml olīveļļas;
  • 20 ml ābolu etiķa;
  • 40 g sarkano sīpolu

Variācijai:

  • 150 g fetas siera;
  • 400 g arbūza

Process:

Fenheli pārgriež uz pusēm, nogriež daļu cietās saknes un plāno daļu sasmalcina uz dārzeņu rīves. Lai to padarītu kraukšķīgāku, ieliek ledus aukstā ūdenī līdz brīdim, kamēr salāti jāņem līdzi. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē. Sajauc nomazgātu rukolu un piparmētru, kurai noplūktas lapiņas. Apelsīniem nogriež mizu un izgriež vidu, sagriežot tos plānās šķēlēs. Arī sīpolus sagriež plānās šķēlēs. Lai pagatavotu mērci, samaisa etiķi ar olīveļļu. Variācijai - sadrupina fetas sieru un sagriež arbūzu mazākos gabalos.

Iepriekš sagatavotās sastāvdaļas ņem līdzi atsevišķos traukos, savukārt pirms maltītes salāti jākārto slāņos - trauka apakšā liek apelsīnu, fenheli, sīpolus un zaļumus, ko pārber ar mandeļu skaidiņām un pārlej ar mērci. Variācijai apelsīnu aizstāj ar arbūzu un visu papildina ar fetas sieru.

Receptes autors: šefpavārs Dzintars Kristovskis

Virtuvē

Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais