Izmēģini "Slapjo kūku"

© Cookbook

Nav zināms, kam pieder šīs kūkas radītāja gods. Vēsturnieki gan pieļauj, ka tā ir radusies senajā Grieķijā vai Romā.

Sastāvdaļas:

  • Sviests: 225 g
  • Kviešu milti: 310 g
  • Cukurs: 225 g
  • Citrons: 1 gab
  • Olas: 4 gab

Pagatavošana:

Biksvītam 4 olas saputo ar 225 g cukura. Pēc tam pieputo 225 g sviesta. Saputotajā masā iemaisa 225 g izsijātus miltus un norīvētu mizu no 1 citrona

Kamēr cepas biskvīts izvāra sīrupu - izspiež sulu no 1 citrona un samaisa to ar 85 g cukura un uzkarsē, kamēr cukurs izšķīdis.

Kad biskvīts izcepies, tā virsu sadursta ar dakšiņu un pārlej ar cukura un citrona sīrupu.

LV Blogeri

Arbūzs ir viens no vasaras top augļiem. Tas ir salds un sulīgs, tieši tāds, kāds karstajās vasaras dienās palīdz atveldzēties! Apkopojām piecus interesantus faktus par arbūziem, kurus, iespējams, tu nezināji!