Rudens recepte: biešu šokolādes kūka

© Publicitātes foto

Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu. Izmēģini biešu kūkas recepeti.

Sastāvdaļas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums,
  • 60 ml piena,
  • 135 g eļļas,
  • 200 g vārītu biešu,
  • sviests vai eļļa formas ietaukošanai,
  • 150 ml saldā krējuma,
  • 150 g šokolādes (iesakām izmantot pusi piena, pusi - tumšo šokolādi),
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • šokolādes skaidiņas dekorēšanai.

Publicitātes foto

Pagatavošana:

Kūkas formu (aptuveni 26 cm diametrā) ietauko, apakšā ieklāj cepamo papīru.
Vārītās bietes sablenderē vai smalki sarīvē.

Lielā bļodā liek Šokolādes kēksa maisījumu. Pievieno eļļu, pienu un sablenderētās bietes. Sajauc, līdz masa kļuvusi viendabīga.
Mīklu liek kūkas formā. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā, 35-40 minūtes (līdz, iedurot bambusa kociņu kūkas vidū, tam nav pielipusi jēla mīkla).

Izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist.

Nelielā bļodiņā ieliek šokolādi un sviestu. Katliņā uzvāra saldo krējumu, pārlej ar to šokolādi un sviestu. Ļauj pastāvēt 30 sekundes un masu maisa, līdz šokolāde izkususi, un izveidojusies viendabīga masa. Atstāj to atdzist līdz istabas temperatūrai, tad ieliek ledusskapī.

Kad kūka pilnībā atdzisusi, auksto krēmu ar mikseri nedaudz saputo, līdz tas kļuvis stingrāks. Kūkas virspusi apziež ar krēmu un dekorē.

Receptes autore: kulinārijas blogere Betija Kalēja