Virtuvē

20.okt 2019
3 gardas idejas lieliskām brokastīm vai brančam!
18.okt 2019
Lai gan mūsu pašu kokos augošie kastaņi nav lietojami uzturā, veikalos iespējams iegādāties ēdamos kastaņus, kurus ērti pagatavot arī mājās. Itālijā ceptus kastaņus sākumā dēvēja par "nabadzīgu cilvēku pārtiku", bet mūsdienās tie kļuvuši jau par luksusa našķi rudenī un ziemā.
13.okt 2019
Kas iznāk no ķirbja un kafijas pupiņas dueta? Vai eksotiskais mango var papildināt iecienīto karsto šokolādi? Un kā senas Eiropas tradīcijas rod jaunas izpausmes kafijas krūzē? No 7. oktobra “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami jauni, oriģināli karstie dzērieni sildošiem, pikantiem un aizraujošiem garšas piedzīvojumiem. Kādas tad ir rudens garšu tendences karstajos dzērienos?
11.okt 2019
Virtuve ir mājokļa sirds, un tieši virtuvē norisinās daudzas no svarīgākajām ikdienas aktivitātēm. Vienlaikus tur veidojas visvairāk izdevumu. Vai mēdz, piemēram, aizdomāties par to, ka virtuvē rodas vislielākais sadzīves atkritumu daudzums? IKEA interjera dizainere iesaka labākos paņēmienus, kā atsvaidzināt virtuvi, lai ietaupītu naudu un saudzētu dabu.
10.okt 2019
Izmēģini un nogaršo
8.okt 2019
Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
7.okt 2019
Mežus joprojām turpina piepildīt sēņošanas entuziasti. Lai bagātīgā salasīto sēņu raža neaizietu postā un nedēļām nebūtu jāpārtiek no sēnēm vien, piedāvājam variantus, kā sēnes kaltēt, lai tās varētu izmantot ilgāk.
6.okt 2019
Sagatavo pats!
6.okt 2019
Pašlaik vislabākie saldie pipari ir tie, ko dārzā izdevies izaudzēt pašiem, pat ja mūsējie lieluma, salduma un sulīguma ziņā nedaudz atpaliek no tiem, kas baudījuši īstu dienvidu sauli. Un, ja esat vēlējušies vai pat solījuši ģimenei kaut kad pagatavot pildītos piparus, tad jāķeras pie darba.
5.okt 2019
Izmēģini un nobaudi!
5.okt 2019
Savā ziņā šo mīklu ir vienkāršāk gatavot nekā mīklu no rauga. Ja maizītes būs maziņas, tās vairāk līdzināsies cepumiem. Ja brangas, tad bulciņām. No receptes sastāvdaļām sanāca 18 vidēji lielas bulciņas.
2.okt 2019
Rudenī tā vien gribas mājīgi iekārtoties uz dīvāna un nobaudīt kādu karsto dzērienu. Piedāvājam sasildīties un palutināt sevi ar sarkanvīna un karstās šokolādes dzērienu, kura pagatavošana prasīs vien pāris minūtes.
30.sep 2019
Lai gan rāceņi un kāļi ir populāri latviešu dārzeņi, tie nereti tiek nepelnīti aizmirsti. Mūsdienās to vietu ieņēmuši kartupeļi un citi kāpostu dzimtas dārzeņi. Taču laiks celt godā šos mūsu senču dārza dārgumus, kas pat glābuši tos no bada.
29.sep 2019
Latvijas rudens augļi un dārzeņi ir mūsu krāšņums un bagātība, tā ir nepārspējama krāsu, garšu un smaržu daudzveidība. Un vēl tā labā apziņa, ka tie ir mūsu pašu dārzu un lauku produkti, veselīgi un vitamīniem bagāti. Šī krāsainība iedvesmojusi arī Rimi Gardēžus, kuri piedāvā trīs receptes, kas ļaus izbaudīt vietējo ražu.
photo_camera
27.sep 2019
Nupat ir īstais laiks, lai novērtētu, cik sulīgs un gards ir nobriedis burkāns. Nav vairs tā maiguma un viegluma, kas raksturīgs agrīnajiem dārzeņiem, un, graužot burkānus, zobiem tagad ir vairāk darba, toties aromāts pieņēmies spēkā.
26.sep 2019
Rudens gadalaiks ierasti nes gan skaistas, raibas koku lapas, gan dažādus vīrusus, tādēļ ir svarīgi ne tikai pārkārtot savu garderobi, bet arī izvērtēt savas ģimenes ikdienas paradumus. Lai palīdzētu Latvijas ģimenēm sagatavoties rudenīgi mainīgajiem laikapstākļiem, pediatrs Edgars Mednis apkopoja ieteikumus, kas būtu jāiekļauj rudens ikdienas pirkumu sarakstā, lai stiprinātu bērnu un visas ģimenes imunitāti.
25.sep 2019
Kafija noteikti ir viens no iecienītākajiem rīta dzērieniem, kas palīdz atmosties. Taču kafijas izvēle neaprobežojas vien ar kafijas pupiņu šķirnēm. Izrādās, ka gardu kafiju iespējams pagatavot arī no ozolzīlēm.
21.sep 2019
Pētījumi apliecina, ka vidējais sāls patēriņš dienā Latvijas iedzīvotāju vidū ir 8,8 g, kas būtiski pārsniedz ieteicamo dienas normu. Visvairāk ar sāls lietošanu pārspīlē vīrieši, dienā apēdot 10,7 g sāls, bet sievietes – 6,2 g. Farmaceite Anna Kivleniece skaidro, kas rosina pārmērīgu sāls lietošanu uzturā, kādas var būt tā sekas, un dalās padomos, kā samazināt sāls daudzumu uzturā.
18.sep 2019
Rudens ir ražas laiks! Daba mums dod iespēju baudīt lielu daudzumu dārzeņu un augļu, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, jo priekšā ir gara ziema bez pietiekama daudzuma saules un svaigi audzētiem dārzeņiem. Tāpēc rudenī jāuzņem pēc iespējas vairāk vitamīnu un organismam nepieciešamo minerālvielu, kas vairos mūsu imunitāti pret aukstumu.
15.sep 2019
Padomju laikos šī kūciņas bija teju katras kafejnīcas piedāvājumā - ne pārāk salda, šokolādīga, rotāta ar krēma kruzuļiem. Nav zināms, kam pieder ideja biskvīta, cepumu atgriezumus vai sausu maizi aizdarīt ar krēmu, un padarīt to par gardu kūciņu, taču noteikti tas bija skarbo laiku diktēts risinājums, kad ne no kā vajadzēja radīt kaut ko.
14.sep 2019
Gan virtuļus, gan bambolini tradicionāli vāra karstā eļļā. Taču tos var arī cept cepeškrāsnī (190 grādos aptuveni 10 minūtes, ja tie ir vidēja izmēra) un, tikko izņemtus no cepeškrāsns, apsmērēt ar izkausētu sviestu, tad izvārtīt cukurā. Arī šādi sagatvoti, tie būs gardi, taču tie nebūs virtuļi ar tam raksturīgo garšu. Bambolini parasti tiek pildīti ar vaniļas krēmu, taču tie labi garšo, arī pildīti ar ievārījumu.
13.sep 2019
Kūka pieaugušajiem. Ja ir plāns ar to cienāt bērnus, tad ruma vietā plūmju mērcēšanai var izmantot plūmju sulu vai pat vienkārši karstu ūdeni