8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

Ikvienam no mums pat neapzināti ir izveidojušies savi gatavošanas paradumi. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka daži no šiem ieradumiem patiesībā negatīvi ietekmē mūsu organismu un veselību kopumā. Uzzini, no kuriem ēdienu gatavošanas un ēšanas paradumiem būtu ieteicams atteikties.

pexels.com

1. Gaļas pārcepšana

Izrādās, ka gaļas pārcepšana patiesībā var nodarīt vairāk slikta, nekā laba. Uztura speciāliste Liza Ričardsa uzskata, ka būtu labi, ja cilvēki no šī ieraduma atteiktos pavisam: "Pārcepot gaļu, tajā var veidoties savienojumi, kas veicina oksidatīvo stresu un iekaisumu, tie pat var veicināt noteiktu vēža veidu risku."

Ričardsa iesaka labāk gaļu sautēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.

Svarīgākais