\\Autori

Baiba Puriņa

14.mai
Šis ir neparasts un salīdzinoši vienkāršs veids, kā pagatavot sev sātīgas brokastis. Un aizņems vien minūti.
 
10.mai
Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
 
7.mai
Šī esot sena metode, ko manam tētim atklājis vectēvs. Tā palīdzot noteikt, vai gaidāms lietus.
 
23.apr
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
 
19.apr
Arī es agrāk runas par pilnmēnešiem uztvēru kā tādas "pļāpas" - kāda tur ietekme? Bet paliekot vecākai, sāku saskatīt sakarības.
 
10.apr
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
 
28.mar
Tieši šāds vēstījums pievienots video izaicinājumam soctīklos, kurā cilvēki ar "aizkaitinātām" sejas izteiksmēm braši soļo dažādās vietās un laika apstākļos.
 
26.mar
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
 
12.mar
Bižutērijas rotas mēdz atstāt tumšus plankumus uz ādas, īpaši gredzeni. Šis triks palīdzēs no tā izvairīties.
 
7.mar
Vispirms tie bija banāni - pankūkās, kēksiņos un mājas saldējumā, bet tad sagribējās ko līdzīgu šokolādes kūkai "bez sirdsapziņas pārmetumiem" - un desertu dzīvē ienāca dateles.
 
19.feb
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.
 
14.feb
Pagājušajā nedēļas nogalē, dodoties pastaigā pa mežu, pārsteidza sajūta, ka pavasaris ir tepat. Jau pamazām laužas pa ziemas sētas durvīm iekšā.
 
25.jan
Kovida pandēmija iemācīja to, ka pat pašas pierastākās lietas pēkšņi var nebūt tik pašsaprotamas. Taču ar radošu pieeju iespējams savu dzīvi padarīt interesantāku, pat nekur neejot.
 
15.jan
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
 
3.jan
Vai mēdz sākt jauno gadu ar apņemšanos? Kaut vai vienkārši ar domu būt labākam? Uzcītīgākie gatavo vēlmju kartes un taisa konkrētus sarakstus. Bet ļoti atbrīvojoša ir sajūta sākt gadu arī bez apņemšanās.
 
18.dec 2021
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
 
6.dec 2021
Kad jau sāka šķist, ka par sniegu nākamajām paaudzēm būs jāstāsta leģendas, jau otro gadu mūs priecē ziemas pasaka aiz loga. Un šogad jau decembrī!
 
27.nov 2021
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.
 
16.nov 2021
Latviešiem novembris, par spīti tumšākajam un nomācošākajam gada mēnesim, tomēr ir īpašs, sarkanbaltsarkans mēnesis.
 
30.okt 2021
Šajā nedēļas nogalē pasaulē tiek atzīmēts Halovīns un tam par godu nolēmām izmēģināt veidu, kā pagatavot smalkmaizītes ķirbja formā.
 
26.okt 2021
Kāpēc Halovīns ir bēdīgi slavens? Tāpēc, ka joprojām nav īsti skaidrs, kur tam ir vieta latviešu svētku sarakstā. Vai tam vispār tur ir vieta?
 
9.okt 2021
Vietnē TikTok lielu popularitāti ieguvis tā dēvētiais ananasa izaicinājums, kurā neparastā veidā tiek tīrīts šis auglis. Bet vai tas tiešām darbojas?