EKSPERIMENTS: Kā mājās pagatavot auzu pienu

© Lifehacks

Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.

Lai pagatavotu auzu pienu, nepieciešamas pilngraudu auzu pārslas, ūdens, šķipsna sāls, blenderis un siets vai marle. Ja vēlas, lai piens ir saldāks, tam gatavošanas procesā var pievienot nedaudz cukura vai vaniļas ekstrakta.

Lifehacks

Eksperimenta gaita

Uz vienu glāzi auzu pārslu jāizmanto četras glāzes ūdens, kas rezultātā būs vienlīdzīgs četrām glāzēm piena. Šīs proporcijas var attiecīgi palielināt.

Blenderī ieber auzu pārslas un tās aplej ar ūdeni. Pievieno šķipsniņu sāls. Kā jau minēts iepriekš, ja vēlas, lai piena garša ir nedaudz saldāka, sastāvam var pievienot nedaudz cukura vai vaniļas ekstrakta. Šoreiz eksperimenta gaitā tas netika darīts.

Visas sastāvdaļas aptuveni 20 līdz 30 sekundes sablenderē. Šķidrums iegūs auzu pienam raksturīgo krāsu.

Lifehacks

Tad ņem talkā smalku sietu vai marli un šķidrumu caur to nokāš bļodā, lai atbrīvotos no auzu pārslu biezumiem. Eksperimenta laikā tika izmantots marlei līdzīgs audums, kas labi aizturēja biezumus.

Lifehacks

Visbeidzot, pienu ievieto noslēdzamā traukā un liek ledusskapī. Šādu pienu ieteicams uzglabāt ne ilgāk kā divas dienas. Pirms lietošanas trauku ieteicams sakratīt, jo piens mēdz nosēsties.

Lifehacks

Lifehacks

Secinājumi: process ir ļoti vienkāršs un rezultātā tiešām tiek iegūts auzu piens gan tekstūras, gan garšas ziņā. Tam ir ļoti izteikta auzu pārslu garša. Konsistence ir nedaudz biezāka par ierasto pienu.

Lifehacks

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.