8 ēdienu gatavošanas ieradumi, kurus uztura speciālisti iesaka pārtraukt

© pexels.com

2.lapa

pexels.com

2. Gatavošanā izmantot pārāk daudz vai maz taukvielas

Pārāk daudz eļļas vai citas taukvielas pievieno ēdienam kalorijas bez vērtīgām uzturvielām. Taču, ja taukvielu ir pārāk maz, tiek zaudētas vērtīgas uzturvielas. Tāpēc uztura speciālists Kriss Solids iesaka eļļu izmantot mērenos daudzumos. Viņš atzīmē, ka arī olīveļļa, rapšu eļļa un sojas pupiņas ir lieliski veselīgo tauku avoti, taču arī tajos ir daudz kaloriju.

Tāpat nevajadzētu no taukvielām izvairīties pilnībā, jo tajās ir vērtīgi elementi, kas palīdz absorbēt taukos šķīstošos vitamīnus.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.

Svarīgākais