Brokastu ideja: olu mafini katrai gaumei

© Lifehacks.lv

Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.

Ātri pagatavojami ir cepeškrāsnī cepti olu mafini, ko savā pavārgrāmatā "Zelta sastāvdaļa" ieteikusi fitnesa trenere Paula Freimane. Recepte pavisam vienkārša, un sekojot Paulas norādēm, arī ļoti veselīga! Nepieciešamas tikai olas, paprika un lociņi, taču atļāvāmies nedaudz paeksperimentēt un pamēģināt šos olu "kēksiņus" arī ar citu pildījumu.

Nepieciešams:

  • 6 olas
  • paprika (papildus pildījumam izmantota doktordesa un šampinjoni)
  • lociņi
  • olīveļļa
  • sāls un pipari
  • kēksiņu formas vai panna

Vispirms bļodiņā "iesit" sešas olas, kas beigās arī rada 6 olu mafinus. Olas sakuļ! / Lifehacks.lv

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Visu samaisa / Lifehacks.lv

Var izmantot silikona vai papīra kēksiņu formas, bet mēs šoreiz izmantojam kēksiņu pannu, kuru iesmērē ar olīveļļu, lai ola nepieliptu maliņām / Lifehacks.lv

Olu masu salej pa trauciņiem, atstājot no augšas nedaudz brīvas vietas / Lifehacks.lv

Ja gatavo pēc Paulas Freimanes receptes, tad sešiem mafiniem pietiks ar 1/4 paprikas. To smalki sagriež un līdzīgi saber ar olu pildītajās pannas formiņās / Lifehacks.lv

Papriku pievienojām trīs mafiniem, divus izmēģinam ar doktora desu / Lifehacks.lv

Savukārt viens mafins joka pēc būs ar šampinjoniem / Lifehacks.lv

Visus mafinus pārkaisa ar lociņiem / Lifehacks.lv

Un liek iekšā cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija / Lifehacks.lv

Cepj 15 minūtes, bet jau pēc 8 minūtēm mafini skaisti uzpūšas, taču redzams, ka vidus vēl nav gatavs / Lifehacks.lv

Kad laiks pagājis un mafini izņemti no krāsniņas, tie nedaudz sasēžas, taču izskatās labi izcepušies / Lifehacks.lv

Rezultāts! Pēc kēksiņiem gan neizskatās, jo ņemot ārā no formas, var redzēt, ka pilnīgi visu pannas formu olu masa nav ieņēmusi. Tuvāk mafinam ir ar desas pildījumu, tuvāk plācenītim - ar sēnēm. Šeit nostrādājusi fizika... / Lifehacks.lv

Secinājumi:

  • parocīgi, ka iespējams pagatavot gan veselīgo versiju ar papriku vai tomātiem, gan nedaudz barojošāku variantu - piemēram, ar desu vai šķiņķi;

  • ja tavas garšu kārpiņas spēj savienot olu ar šampinjoniem - nav slikti, "joka pēc" variants arī ir ēdams;

  • ja vien ir cepeškrāsns, šīs ir ātri pagatavojamas brokastis steidzīgajiem vai arī uzreiz vairākiem ēdājiem;

  • Paula Freimane savā receptē aicina olu mafinus pasniegt ar dārzeņiem;

  • pavārgrāmatu bildēs viss izskatās glītāk! :)

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?