Kēksiņu panna var ievērojami atvieglot ēstgatavošanu - tie noderēs ne tikai klasisko mafinu gatavošanā, atklāj "Rimi Gardēži".
1. Gaļas bumbiņas
- Samīca kopā malto gaļu, olu, sagrieztu sīpolu un sāli.
- Izveido bumbiņas un ievietot tās kēksiņu pannā.
- Pa virsu uzklāj tomātu pastu. Katrai bumbiņai pietiks ar aptuveni 1 ēdamkaroti pastas.
- Uzliek virsū svaiga bazilika lapiņu.
- Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 200 grādu temperatūrā.
- Pasniedz ar spageti.
2. Picas groziņi
- Sagriež kārtaino mīklu nelielos kvadrātos.
- Katru kvadrātu nedaudz izstiepj ar pirkstiem.
- Ietauko kēksiņu pannu.
- Ieklāj mīklas kvadrātus kēksiņu pannā.
- Katrā groziņā ieliek 2-3 tējkarotes tomātu pastas.
- Groziņos liek pildījumu - sēnes, desu, sieru, šķiņķi vai citus produktus pēc izvēles.
- Cep 15 minūtes cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
- Pasniedz siltus ar svaigiem zaļumiem.
3. Omletes kumosi
- Sakuļ olas ar sāli.
- Pievieno pienu, sakuļ vēlreiz.
- Kēksiņu pannā ieliek piedevas pēc izvēles - sēnes, šķiņķi, desu, dārzeņus, sieru utt.
- Katrā kēksiņu formiņā ielej omletes masu piepildot 3/4 formiņas.
- Uzliek svaigas dilles.
- Cep 15 minūtes cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā.
- Pasniedz karstu.
Avoti