Ne tikai mafiniem! 3 receptes, kurās izmantot kēksiņu pannu

© Pexels

Kēksiņu panna var ievērojami atvieglot ēstgatavošanu - tie noderēs ne tikai klasisko mafinu gatavošanā, atklāj "Rimi Gardēži".

1. Gaļas bumbiņas

  1. Samīca kopā malto gaļu, olu, sagrieztu sīpolu un sāli.
  2. Izveido bumbiņas un ievietot tās kēksiņu pannā.
  3. Pa virsu uzklāj tomātu pastu. Katrai bumbiņai pietiks ar aptuveni 1 ēdamkaroti pastas.
  4. Uzliek virsū svaiga bazilika lapiņu.
  5. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  6. Pasniedz ar spageti.

2. Picas groziņi

  1. Sagriež kārtaino mīklu nelielos kvadrātos.
  2. Katru kvadrātu nedaudz izstiepj ar pirkstiem.
  3. Ietauko kēksiņu pannu.
  4. Ieklāj mīklas kvadrātus kēksiņu pannā.
  5. Katrā groziņā ieliek 2-3 tējkarotes tomātu pastas.
  6. Groziņos liek pildījumu - sēnes, desu, sieru, šķiņķi vai citus produktus pēc izvēles.
  7. Cep 15 minūtes cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
  8. Pasniedz siltus ar svaigiem zaļumiem.

3. Omletes kumosi

  1. Sakuļ olas ar sāli.
  2. Pievieno pienu, sakuļ vēlreiz.
  3. Kēksiņu pannā ieliek piedevas pēc izvēles - sēnes, šķiņķi, desu, dārzeņus, sieru utt.
  4. Katrā kēksiņu formiņā ielej omletes masu piepildot 3/4 formiņas.
  5. Uzliek svaigas dilles.
  6. Cep 15 minūtes cepeškrāsnī 170 grādu temperatūrā.
  7. Pasniedz karstu.

Avoti

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais