Brīvdienu pusdienas: liellopu gaļas tartars un saldais ēdiens ar tumšo alu

© Publicitātes foto

Tuvojoties rudens brīvdienām piedāvājam Jums jaunas receptes, ar kurām pārsteigt sevi un tuvākos. Kurš būtu domājis, ka tumšo alu var izmantot gatavojot gan liellopu tartaru ar tumšā alū marinētiem sīpoliem un mīksti vārītām paipalu olām, gan saldo ēdienu – alū tvaicētiem bumbieriem ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci? Garšo tieši tik kārdinoši, cik izklausās. Un kad gan vēl veltīt laiku, lai pagatavotu ko īpašāku, ja ne brīvdienās?

Latvijas liellopu gaļas tartars ar tumšā alū marinētiem sīpoliem un mīksti vārītām paipalu olām

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • (4 porcijām)
  • 400 g noturētas bio liellopu gaļas langeta, karbonādes vai filejas
  • 16 paipalu olas
  • 500 g sēklas sīpoliņu
  • 300 ml Mežpils tumšais alus
  • 50 g muskovado cukura
  • buntīte timiāna
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 100 ml ābolu etiķa
  • jūras sāls pārslas
  • melnie pipari
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1-2 ēdamkarotes kaperu

Pagatavošana:

Sīpoliņus liek vārošā ūdenī un vāra līdz 1 minūtei. Pēc vārīšanas nogriež saknes galu, un tos viegli izspiež no mizas.

Liellopu gaļu liek saldētavā daļēji sasalt.

Katliņā lej alu, pievieno daļu timiāna, etiķi, cukuru un koriandra sēklas. Vāra marinādi, līdz tā ir novārījusies līdz pusei. Pārlej sīpoliem un atliek malā ievilkties. Izņem gaļu no saldētavas un sagriež smalkos 5 x 5 mm kubiņos.

Paipalu olas istabas temperatūrā liek vārīties verdošā ūdenī 2,5 minūtes, tad strauji atdzesē ledus ūdenī. Olas mizo zem tekoša ūdens.

Gaļai pievieno olīveļļu, melnos piparu un viegli kapātus kaperus. Gaļu kārto uz šķīvja un dekorē ar marinētiem sīpoliem un paipalu olām. Pārkaisa ar jūras sāli un timiāna lapiņām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā