Brīvdienu pusdienas: liellopu gaļas tartars un saldais ēdiens ar tumšo alu

© Publicitātes foto

2.lapa

Publicitātes foto

Tumšā alū tvaicēti bumbieri ar grauzdētiem lazdu riekstiem un šokolādes mērci

Sastāvdaļas:

  • (4 porcijām)
  • 6 stingri bumbieri
  • 500 ml Mežpils tumšais alus
  • 200 g cukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 100 g lazdu riekstu


Pagatavošana:

Lazdu riekstus cep krāsnī 10-15 minūtes 150°C temperatūrā, līdz rieksti ir zeltaini brūni. Riekstus sadrupina, saspiežot ar katliņa pamatni.

Uzvāra saldo krējumu, pārlej šokolādei un maisa, līdz izveidojas viendabīga mērce. Atliek malā atdzēsties.

Bumbierus nomizo un iztīra serdes.

Alum pievieno cukuru un uzvāra. Pievieno bumbierus un vāra 6-8 minūtes atkarībā no to cietības.

Siltos bumbieru uzņem no sīrupa un kārto uz šķīvja, pāri lej šokolādes mērci un pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.