Kā uzcept kukurūzas maizi

© Publicitātes foto

"Rimi Gardēži" dalās ar maizes recepti, kuras rezultātā rodas kukurūzas kukulītis!

Sastāvdaļas

Paniņas vai rūgušpiens - 250 ml
Augstākā labuma milti - 150 g
Kukurūzas putraimi (polenta) - 150 g
Pūdercukurs - 50 g
Olas - 2 gab. (sakultas)
Sviests - 2 ēdamk.
Cepamais pulveris - 4 tējk.
Sāls - šķipsniņa

Pagatavošana

  1. Samaisa kukurūzas miltus ar miltiem, cepamo pulveri, sāli un pūdercukuru.
  2. Maisījuma vidū izveido bedrīti. Sakultas olas lej kopā ar paniņām un izkausētu sviestu un veido mīklu. Kad mīkla sajaukta, to lej ietaukotā formiņā.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
  4. Cep cepeškrāsnī 20 - 25 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina un iegūst stingru struktūru. Maizi izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un tad izņem no formiņas.
  5. Atceries, ka kukurūzas maizei var pievienot arī garšaugus, ķiploku, riekstus, žāvētus augļus, zaļumus, kaltētus tomātus vai sieru. Tā tu padarīsi šo maizi katru reizi citādāku un interesantāku.

Avots

Virtuvē

Vasara ir īstais laiks piknikiem - zem koka, meža takas malā vai vienkārši parkā aiz mājas. Bet lielākā kļūda, ko pieļaujam, plānojot pikniku, ir censties paņemt līdzi vai pusi ledusskapja. Lai izbraukums neradītu galvassāpes, bet gan mierpilnu baudījumu, izvēlies maltītes, kas ir viegli transportējamas, garšīgas arī aukstas un neprasa sildīšanu vai servēšanu. Lūk - piecas pārbaudītas idejas, kopā ar “Delish.com”.

Svarīgākais