"Rimi Gardēži" dalās ar maizes recepti, kuras rezultātā rodas kukurūzas kukulītis!
Sastāvdaļas
Paniņas vai rūgušpiens - 250 ml
Augstākā labuma milti - 150 g
Kukurūzas putraimi (polenta) - 150 g
Pūdercukurs - 50 g
Olas - 2 gab. (sakultas)
Sviests - 2 ēdamk.
Cepamais pulveris - 4 tējk.
Sāls - šķipsniņa
Pagatavošana
- Samaisa kukurūzas miltus ar miltiem, cepamo pulveri, sāli un pūdercukuru.
- Maisījuma vidū izveido bedrīti. Sakultas olas lej kopā ar paniņām un izkausētu sviestu un veido mīklu. Kad mīkla sajaukta, to lej ietaukotā formiņā.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C.
- Cep cepeškrāsnī 20 - 25 minūtes, līdz maize kļūst zeltaina un iegūst stingru struktūru. Maizi izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un tad izņem no formiņas.
- Atceries, ka kukurūzas maizei var pievienot arī garšaugus, ķiploku, riekstus, žāvētus augļus, zaļumus, kaltētus tomātus vai sieru. Tā tu padarīsi šo maizi katru reizi citādāku un interesantāku.
Avots