Virtuvē

13.dec 2019
Neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir piparkūku cepšana, taču lai uzburtu īstu svētku noskaņu, ir vērts pieņemt izaicinājumu un pašam izgatavot ne vien dažādas formas piparkūku cepumus no veikalā nopirktas mīklas, bet arī mājās tapušu piparkūku mīklu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā vienkāršas, bet ļoti gardas un veselīgas piparkūku mīklas recepti, kas būs piemērota arī tiem, kas domā par veselīgu uzturu, jo mīklai ir samazināts cukura daudzums.
11.dec 2019
Šo našķu radīšana prasīs vien pāris sastāvdaļas un pavisam nedaudz laika. Taču rezultāts pārsteigs ne vien bērnus, bet noteikti arī pieaugušos svētku viesus. Šie ir lieliski piemēri, kā ar nelielu darbu panākt maksimālu efektu. Un aizmirsti par svētku stresu!
9.dec 2019
Kāpēc gan šogad aprobežoties ar ierastajām piparkūku formiņām, ja bez piepūles iespējams radīt telpiskākas figūras? Pats process nav sarežģīts, taču rezultāts noteikti izpelnīsies paša un citu sajūsmu. Skat, cik vienkārši ir izveidot piparkūku vīriņu un egli, kas būs ne tikai apēdami, bet kalpos arī kā svētku dekori.
6.dec 2019
Kad aiz loga termometra stabiņš slīd arvien zemāk, tā vien gribas rokās satvert ko siltu. Šādiem ziemīgiem vakariem lieti noderēs paša gatavots kakao. Šis kakao ir ne tikai viegli un ātri radāms, bet arī palīdzēs noskaņoties svētkiem. Pacienā arī citus!
3.dec 2019
Latvijā slavenās kūkas "Cielaviņa" pašceptā versija. Atšķirībā no oriģināla, kūku gatavoju ar žāvētām plūmēm. Ja ar to mielosies vien pieaugušie, tad plūmes iepriekš izmērcēju rumā. Visgaršīgākā Cielaviņa ir otrajā vai trešajā dienā pēc cepšanas, ja vien, protams, tā tik ilgi spēj noturēties ledusskapī.
30.nov 2019
Pārnākot mājās, šajā aukstajā laikā gribas nesteidzīgi iemalkot ko siltu un gardu. Atkal kafiju vai paciņtēju – nu cik var? Nav taču nekur jāskrien, jo īpaši nedēļas nogalē, tāpēc varam savu vakara dzērienu nesteidzīgi pagatavot un tikpat nesteidzīgi izbaudīt. Tas sasilda, palīdz aizgaiņāt dienas nogurumu un spriedzi.
29.nov 2019
Šis ir īstais laiks, lai radītu našķus Ziemassvētku sajūtas pastiprināšanai. Piedāvājam izmēģināt pašu gatavotu šokolādi, kuru iespējams noformēt speciāli gada nogales svētkiem. Turklāt šāda šokolāde būs arī lieliska dāvana.
22.nov 2019
Šie debešķīgie izstrādājumi noteikti asociējas ar Franciju - brokastīm nelielā kafejnīciņā ielas malā ar kafiju un gardu kruasānu. Burvīga aina, ko vari realizēt arī mājās. Lūk recepte, kā pagatavot gardus kruasānus.
21.nov 2019
Mēdz teikt: lai iznāktu patiešām labs vīns, vīnogām jāaug tādās zemēs, kur gadā ir vismaz simt saulainu dienu. Mums šajā ziņā nav veicies, tomēr tas nenozīmē, ka neprotam vīnu baudīt un to novērtēt. Vēl kāds laiciņš atlicis, lai izvēlētos piemērotus vīnus iecerētajām maltītēm gada nogales ballītēs, arī dāvanām un, protams, saskandināšanai, sagaidot jauno gadu.
21.nov 2019
Paliekot vēsākam laikam, atsākusies cepuru un kapuču sezona. Tā ir bieds mūsu matiem, kuriem zem cepurēm pieplok un elektrizējas. Kā no tā izvairīties? Izrādās ir dažas vienkāršas metodes, kā vismaz mazināt cepuru radīto "postu" mūsu frizūrām.
12.nov 2019
Mitrā laika dēļ baciļi ir īpaši aktīvi un mums jo īpaši jāuzmanās no dažādiem vīrusiem. Izmēģini šo neparasto ingvera un vistas zupu, kas būs īpašs lādiņš imunitātes stiprināšanai.
10.nov 2019
Garšos bērniem, mammām un tētiem.
9.nov 2019
Lai labi garšo!
8.nov 2019
Mārtiņdiena iezīmē rudens beigas un ziemas sākšanos. Šis ir laiks, kad jāpabeidz visi ražas darbi un jāgatavojas ziemai. Paražas vēsta, ka galdā šajā dienā liekams Mārtiņa gailis. Izmēģini šo pildītās vistas recepti savam Mārtiņdienas mielastam.
6.nov 2019
Tuvojas valsts svētki un tas ir īstais laiks celt galdā sarkanbaltsarkano velveta kūku. Piedāvajam divas atšķirīgas receptes, ar kurām pārsteigt mājiniekus un viesus valsts svētku laikā.
3.nov 2019
Viena no versijām vēsta, ka šīs tortes recepti izdomājis Napoleons pats un tas noticis, Žozefīnes greizsirdības dēļ. Reiz viņa pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Lai izbēgtu ķildas, imperators samelojis, ka stāstījis dāmai tortes recepti. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt, cik teiktajā taisnības, un likusi izcept kūku pēc šīs receptes. Visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies.
3.nov 2019
Ķirbjus var ne tikai ēst un no tiem grebt laternas, bet arī taisīt saldējumu, sejas maskas, ķermeņa skrubjus un pat galda vāzes.
2.nov 2019
Viesojoties Lisabonā, ir neispējami paiet garām ar maigu olu krēmu pildītajiem kārtainās mīklas groziņiem. Tos cep daudzās konditorejās un beķerejās, bet vislabākās un auteniskākās esot "Antigua Confeitaria de Belem" beķerejā Lisabonas rietumu pierobežā, kur tās jau kopš 1837. gada tiek pagatavotas pēc oriģinālas receptes.
photo_camera
2.nov 2019
Avokado mums vairs nav svešs - uz brokastu maizītes vai uzkodas sastāvdaļa ballītē. Taču galvassāpes sākas, kad izmantota vien daļa augļa un to vēlamies pataupīt nākamajai ēdienreizei – tas dažu stundu laikā paliek plankumains un drīz vien sabojājas. Kā to novērst?
28.okt 2019
Alu var dzert ne tikai tā ierastajā veidā. Lai gan silts alus nerada tās labākās asociācijas, izmēģini šo neparasto bet interesanto recepti siltajam alus dzērienam.
23.okt 2019
Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
22.okt 2019
Ingvers šobrīd daudziem ir lielākais palīgs cīņā pret rudens saaukstēšanos un ne velti. Šim super-augam piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Atklāj ingvera dziedinošās īpašības un pagatavo kādu no dzērieniem, par ko tava imūnsistēma būs īpaši pateicīga.