Mūsdienās Sarkano samta kūku cep, izmantojot krāsvielas. Taču senatnē to gatavoja, kā krāsvielu izmantojot bietes. Izmēģināju aptuveni 7 dažādus variantus ( bietes un dzērvenes, bietes un brūklenes, svaigas bietes, vārītas bietes utt), mēģinot atrast vislabāko kombināciju, lai nevajadzētu izmantot krāsvielas. Šis ir pagaidām labākais variants - krāsai izmantot bietes un kazenes.
Cepot šo kūku jāievēro 2 lietas, proti, cepamo pulveri nedrīkst aizstāt ar sodu, jo soda "apēdīs" sarkano krāsu. Šeit to var perfekti redzēt - augšējais ir biskvīts ar cepamo pulveri, apakšā - ar sodu.
Biskvītu nedrīkst pārcept. Arī tādā gadījumā sarkanā krāsa tiks zaudēta.
Olu baltumus saputo ar 200 g cukura, pielej eļļu un samaisa.
Blenderī sablendē svaigas bietes, kazenes un paniņas. Sablendētajā masā iemaisa etiķi un citrona sulu. Biešu masu samaisa kopā ar olu masu un tad tajā iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un škipsniņu sāls. Mīklu samaisa un ielej cepamajā formā.
Cep uz 175 grādiem aptuveni 30 minūtes. Taču biskvīta konstinci ir vēlams pārbaudīt jau aptuveni pēc pirmajām 20 cepšanas minūtēm. Šo biskvītu nedrīkst pārcept, jo tad tas zaudēs savu sarkanīgo toni.
Kad biskvīts gatavs, to atdzēsē (vēlams, apgrieztu otrādi uz restītēm). Atdzisušu pārgriež horizontāli uz pusēm vai uz trim daļām, atkarībā cik augsts biskvīts izdevies.
Krēmam saputo saldo krējumu ar Mascarpone sieru un 45 g cukura.
Uz apakšējās kārtas uzsmērē pusi krēma, uzliek otru kārtu un uzsmērē atlikušo krēmu. Ja ir trīs kārtas, tad šādi rīkojas ar visām trim kārtām.