Gardi! Saldais kartupelis ar dzērvenēm un kazas sieru

© pexels.com

Viegli pagatavojama recepte no aktuālajiem sezonas dārzeņiem un ogām.

Sastāvdaļas:

  • Ēdamkarote olīveļļas
  • Viens liels vai divi nelieli saldie kartupeļi (sagriezti 1,5 cm biezās ripiņās, nav jāmizo)
  • 100 g kazas siers (istabas temperatūrā)
  • 2 ēdamkarotes piena (2%)
  • 1 tējkarote sasmalcināts rozmarīns (svaigs)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 16 grami sasmalcinātu valriekstu
  • 60 g žāvētu dzērveņu
  • Dekorēšanai - ēdamkarote medus

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo kartupeļus - sagriez tos ripiņās un liec bļodā. Pievieno olīveļļu, sāli un piparus.

Kartupeļus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liec cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos - 10 minūtes no vienas puses un 10 minūtes no otras puses (ērtībai izmanto lāpstiņu, apgriežot uz otru pusi).

Kamēr kartupeļi cepas, ar rokas mikseri vai blenderi viendabīgā masā sajauc pienu, kazas sieru, rozmarīnu, sāli, piparus.

Kad kartupeļi gatavi un nedaudz atdzisuši, uz katra kartupeļa liec aptuveni tējkaroti sagatavotās siera masas, dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem un medu.

pexels.com

Iesaka Elizabete Kupča - veselīga dzīvesveida entuziaste, Instagram konta Healthylivinglv autore.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais