Ātri pagatavojams vistas un dārzeņu wok vakariņām

© Viktorija Kožemjakina

Ātri pagatavojama, sātīga un garšīga wok recepte, kas neprasīs dižas iemaņas austrumu virtuves ēdienu gatavošanā un noteikti izdosies pat mazāk pieredzējušiem pavāriem!

Sastāvdaļas (2-4 porcijām):

  • 150 g šampinjonu
  • 1 sarkanā saldā paprika
  • 1 vidēji liels burkāns
  • 1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa
  • 1 vistas fileja
  • 3 ēdamk. Kikkoman sojas mērces ar samazinātu sāls daudzumu
  • 200 g olu nūdeļu
  • 30 g zaļo lociņu
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • pipari pēc garšas

Mērcei

  • 100 ml Kikkoman Teriyaki mērces ar grauzdētām sezama sēkliņām

Pagatavošana

Uzlieciet vārīties ūdeni nūdeļu gatavošanai, pievienojiet ūdenim nedaudz sāls.
Vistas fileju sagrieziet strēmelītēs, lieciet nelielā trauciņā. Uzlejiet filejas gabaliņiem sojas mērci, apmaisiet un nolieciet nedaudz iemarinēties, kamēr griezīsiet dārzeņus.

Papriku un burkānu sagrieziet plānās strēmelītēs, šampinjonus - plānās šķēlēs.

Sakarsējiet vokpannu vai lielu parasto pannu, ielejiet tajā 1 ēdamk. olīveļļas un apcepiet vistu. Izņemiet vistu no pannas.

Gatavojiet nūdeles - lieciet tās verdošā ūdenī un vāriet tik ilgi, cik ir norādījis ražotājs, tad nokāsiet.

Pannā palikušajā eļļā ātri apcepiet dārzeņus (pietiks ar 1-2 minūšu cepšanu, dārzeņiem ir jāpaliek nedaudz kraukšķīgiem), cepšanas beigās pievienojiet dārzeņiem ķiploku spiedē izspiestu ķiploka daiviņu.

Dārzeņu sacepumā uz panna iemaisiet apceptās vistas filejas strēmelītes un pagatavotās nūdeles, pielejiet klāt Kikkoman teriyaki mērci ar grauzdētām sezama sēkliņām un, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl vienu minūti. Pasniedziet uzreiz ar svaigi sakapātiem.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais