Karalienes Elizabetes II iemīļotā Ziemassvētku pudiņa recepte

© GEORGE ROGERS/SIPA/Scanpix/Leta

Ja vēlies Ziemasssvētku svinības padarīt nedaudz karaliskākas, noteikti ir vērts izmēģināt šo karaliskās ģimenes iecienīto pudiņa recepti, kas ievietota oficiālajā karaļnama Twitter profilā.

Sastāvdaļas (1 kilogramam pudiņa):

  • 250 grami tumšo rozīņu;
  • 250 grami gaišo rozīņu;
  • 185 grami rozīņu bez sēklām;
  • 150 grami citrusaugļu sukādes;
  • 250 grami nieru tauku;
  • 250 grami rīvmaizes;
  • 90 grami miltu;
  • 12 grami jauktās garšvielas';
  • 2 olas;
  • 180 grami brūnā cukura;
  • 275 mililitri alus;
  • 40 mililitri tumšā ruma;
  • 40 mililitri brendija.

Process:

Vispirms visas sausās sastāvdaļas ievieto bļodā un samaisa.

Tad pievieno olas un alkoholiskos dzērienus. Visu kārtīgi samaisa.

Ar eļļu izied trauku, kurā cepsi pudiņu. Ar karoti iespied tajā maisījumu. Pārklāj trauku ar cepampapīru.

Tad ņem katlu, kurā var ievieto trauku ar pudiņu, un tā malas nozied ar eļļu.

Katlā ieliec pudiņu traukus un lej ūdeni, līdz tas aizņem 3/4 no pudiņu trauku augstuma.

Liec katlu uz plīts un vāri sešas stundas. Ja nepieciešams, papildini ūdeni.

Pēc sešām stundām ļauj pudiņam atdzist un turi to vēsā, sausā vietā līdz pat Ziemassvētkiem.

Pārklāj pannu ar foliju

Virtuvē

Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.

Svarīgākais