Karalienes Elizabetes II iemīļotā Ziemassvētku pudiņa recepte

© GEORGE ROGERS/SIPA/Scanpix/Leta

Ja vēlies Ziemasssvētku svinības padarīt nedaudz karaliskākas, noteikti ir vērts izmēģināt šo karaliskās ģimenes iecienīto pudiņa recepti, kas ievietota oficiālajā karaļnama Twitter profilā.

Sastāvdaļas (1 kilogramam pudiņa):

  • 250 grami tumšo rozīņu;
  • 250 grami gaišo rozīņu;
  • 185 grami rozīņu bez sēklām;
  • 150 grami citrusaugļu sukādes;
  • 250 grami nieru tauku;
  • 250 grami rīvmaizes;
  • 90 grami miltu;
  • 12 grami jauktās garšvielas';
  • 2 olas;
  • 180 grami brūnā cukura;
  • 275 mililitri alus;
  • 40 mililitri tumšā ruma;
  • 40 mililitri brendija.

Process:

Vispirms visas sausās sastāvdaļas ievieto bļodā un samaisa.

Tad pievieno olas un alkoholiskos dzērienus. Visu kārtīgi samaisa.

Ar eļļu izied trauku, kurā cepsi pudiņu. Ar karoti iespied tajā maisījumu. Pārklāj trauku ar cepampapīru.

Tad ņem katlu, kurā var ievieto trauku ar pudiņu, un tā malas nozied ar eļļu.

Katlā ieliec pudiņu traukus un lej ūdeni, līdz tas aizņem 3/4 no pudiņu trauku augstuma.

Liec katlu uz plīts un vāri sešas stundas. Ja nepieciešams, papildini ūdeni.

Pēc sešām stundām ļauj pudiņam atdzist un turi to vēsā, sausā vietā līdz pat Ziemassvētkiem.

Pārklāj pannu ar foliju

Virtuvē

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

Svarīgākais