Izmēģini Lieldienās arī ko neparastāku par tradiicionālajām olām. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim.
Trīs populāru pavārgrāmatu autore Anna Panna jeb Anna Birmane kopā ar meitiņu un vīru pašizolācijas laiku pavada garās pastaigās pa mežu vai mājās kopīgi gatavojot. Iedvesmojoties no pastaigām un atgriežoties bērnībā, radās divas lieliskas receptes.
Omleti katrs var bagātināt kā vēlas, desas vietā izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušu vārītu vai ceptu gaļu. Tāpat var gatvot omleti ar dārzeņiem, piemēram, zaļajiem zirnīšiem.
Maizes groziņus vēlams cept vidēji karstā cepeškrāsnī. Ja temperatūra būs par augstu, tad var gadīties, ka maizes maliņas sāks svilt, bet omlete viducī vēl nebūs izcepusies.
Mēs esam paraduši uzglabāt produktus, dažreiz pat nepiedomājot vai tā nemazinām to vērtīgās īpašības. Uzzini, kā pareizi jāglabā pārtikas produkti, lai tie ne tikai ilgāk saglabātos svaigi, bet arī būtu šo laiku veselīgi. Portāls "Brightside" ir apkopojis produktus, kurus ikdienā mēdzam uzglabāt nepareizi.
Sabiedrība ir nogurusi gan no piespiedu izolācijas, ko radījuši centieni ierobežot vīrusa Corona 19 izplatību un neziņa par to kad un kā tas viss beigsies. Cilvēki cenšas izklaidēt viens otru, rīkojot dažādas kampaņas un izaicinājumus soc vietnēs. Hoangs Tungs šefpavārs no Hanojas,savā kafejnīcas ēdienkartē iekļāvis burgeru, kura maizīte atgādina vīrusu Covid - 19! Mūsu valsts jaunākais kulinārijas blogeris Rojs, jeb plašāk zināms kā Pipars piedāvā sevis veidotu pīrādziņu recepti, kuri vizuāli atgādina vīrusa Corona 19 baktēriju!
No plaucētās mīklas var pagatvot dažādus gardumus, arī vēja kūkas, kas tradicionāli pildītas ar biezpiena krēmu. Vējakūkas var papildināt ar zemeņu krēmu vai pat pārvērst par zemeņu mušmirītēm.
Laikā, kad Latvijas valdība uz mēnesi izsludinājusi ārkārtas stāvokli un katrs iedzīvotājs tiek aicināts uzturēties mājās, daudzi no mums steidz veidot ēdiena krājumus, lai nodrošinātu gan sevi, gan savu ģimeni ar pārtiku #paliecmājās aicinājuma laikā.
Šī viegli pagatavojamā pasta būs lielisks palīgs cīņā ar vīrusiem un stiprinās organismu. Šādu pastu ir viegli pagatavot un īpaši šajā laikā tā palīdzēs mūsu imūnsistēmai būt neuzņēmīgai pret vīrusiem.
Veselības apsvērumu dēļ cilvēki arvien vairāk laika pavada mājās un ir aicināti lieku reizi neatrasties publiskās vietās veselības apdraudējuma dēļ. “Ko un kā ģimenei gardi un efektīvi pagatavot mājās?” kļūst arvien svarīgāks jautājums. Turklāt – tā, lai ietaupītu naudu un izmantotu visus produktus, kas mājās ir, neveidojot pārtikas pārpalikumus.
Lai gan auzu pārslu putra bieži tiek ēsta brokastīs, zinātnieku pētījumi liecina, ka tā drīzāk ir piemērota vakariņām, jo tā organismam palīdz sagatavoties miegam, jo īpaši kombinācijā ar banāniem, pienu un magonēm.
Pavasaris tradicionāli ir laiks, kad gribās, lai arī šķīvja saturs kļūst zaļāks un veselīgāks. Arī šogad, kad pasauli pārsteiguši koronavīrusa "Covid-19" draudi, par ļaunu nenāks, ja apēdīsim kārtīgu vitamīnu devu. Šoreiz piedāvājam pamācību, kā diedzēt zaļumus, ja nevēlies tērēt naudu speciālajiem diedzēšanai paredzētajiem traukiem.
Starptautiskā sieviešu diena aizvadīta, bet dāmas nepieciešams lutināt ne tikai svētkos – tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojamu, veselīgu un garšīgu recepti, kas jebkuru dienu var padarīt īpašu!
Dietelogi nosaukuši piecus saldus produktus, no kuriem ikvienam no mums būtu jāizvairās, jo tie bīstami mūsu veselībai. Speciālisti norāda, ka šajos produktos ir daudz ķīmisko vielu, kas var kaitēt organismam, vēsta portāls "otkrito.lv"
Lai organisms strādātu "kā pulkstenis", svarīgi ir pievērst uzmanību arī tam ko ēdam. Šie produkti palīdzēs pasargāt sirds veselību un uzlabos mūsu asinsvadus, vēsta "you-journal.ru".
Zviedrijas princeses kūkas recepte pirmo reizi parādījusies 1848. gada pāvārgrāmatā, ko izdeva Dženija Akerstrone – Vesterjētlandes hercoga prinča Kārļa trīs meitu skolotāja.
Vizuāli iespaidīgi, taču ļoti viegli pagatavojami - tādi ir šie cepumi, kas iepriecinās ikvienu kāruminieku, pieškirot "odziņu" arī, piemēram, svētku galda noformējumam.
Izmēģini šo neparasto bet gardo zupas recepti, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Šādu zupu noteikti novērtēs ne tikai mājinieki, bet arī, piemēram, sanākušie viesi.