Iepriecini sevi ziemā ar kārtīgu lēcu-spinātu buljonzupu

© Viktorija Kožemjakina

Silta zupa, kas ne tikai sasildīs, bet arī lieliski garšos.

Sastāvdaļas (aptuveni 6-8 porcijām):

  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 2 seleriju kāti
  • 1 burkāns
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 1-2 rozmarīna zariņi vai 1 tējk. kaltētā rozmarīna
  • 1 vidēja izmēra kartupelis
  • 1 konservētu tomātu bundža (350-400 g)
  • 1,5 litrs dārzeņu buljona
  • 100 g lēcu (jebkuras krāsas)
  • 100 g spinātu lapu
  • sāls, melnie pipari
  • asā paprika rotāšanai
  • maize vai grauzdiņi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un dažas minūtes apcep tajā smalki sagrieztus sīpolus, seleriju kātus un burkānus.

  2. Nomizo un sagriez smalkos kubiņos kartupeli, pievieno to dārzeņiem.
  3. Pieber maisījumam garšvielas, apmaisi un nedaudz apcep.

  4. Pielej dārzeņu buljonu, pieber lēcas un kubiņos sagrieztus konservētos tomātus ar visu šķidrumu.

  5. Zupu uzvāri un turpini gatavot uz lēnas uguns aptuveni 20-25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas kļūst mīksti.

  6. Pievieno zupai spinātu lapas un vēl mazliet pavāri, lai arī spināti kļūst mīksti.

  7. Rotā ar svaigām, sakapātām spinātu lapām un asās paprikas šķēlēm.

  8. Pasniedz karstu, papildinot ar maizi vai grauzdiņiem.

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais