Silta zupa ir lielisks un gards veids kā sasildīties ziemas spelgonī. Turklāt šī recepte noteikti ies pie sirds gaļas neēdājiem.
Pasniegšanai
Pagatavo maisījumu zupas “dekorēšanai” - dažas ziedkāposta ziedkopas, 50g turku zirņu un sauju lazdu riestu apslaki ar olīveļļu, pievieno tiem nedaudz garšvielu, apmaisi un cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 20min - tas piešķirs zupai īpaši izsmalcinātas garšas nianses.
Lielā katlā ielej eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, kariju un iecienīta garšvielu maisījumu, piemēram, garam masala garšvielas, apmaisi.
Ziedkāpostu sadali mazākās ziedkopās, pastinaku nomizo un sagriez nelielos gabalos, pievieno tos katlā un apmaisot cep dažas minūtes.
Pielej katlā 1 l buljona un vāri, līdz dārzeņi ir mīksti.
Pievieno turku zirņus un sablendē visu zupu līdz krēmīgai masai.
Salej krēmzupu atpakaļ kaltā, pievieno tai kokosriekstu pienu un vēl mazliet buljona, ja vēlies šķidrāku zupu, pieliec sāli un piparus, uzkarsē, bet vairs nevāri.
Pasniedz karstu, rotājot ar ceptiem turku zirņiem, lazdu riekstiem, ziedkāpostiem un timiāna zariņu.
Receptes autore: uztura speciāliste Jevgēnija Jansone