Šādā, neparastā veidā pagatavoti kartupeļi, garšo kā tvaicēti. Savukārt asumiņu piešķir žāvējums un sīpoli.
Stikla burku no iekšpuses izsmērē ar sviestu. Nomizo kartupeļus un sagriež tos nelielos gabalos, apslaka ar eļļu. Kūpinājumu (der ne tikai kūpināta vistas gaļa, bet ikviens žāvējums, arī žāvēta desa vai šķiņķis) sagriež salmiņos, sīpolus - gredzentiņos.
Kartupeļus, sīpolus un gaļu samaisa, pārkaisa ar pipariem un sapilda burkā.
Burkai uzliek no folijas uztaisītu vāciņu un burku ar visu folijas vāciņu liek aukstā cepeškrāsnī. (Liekot sakarsētā cepeškrāsnī burka var saplīst.) Kad kartupeļu burka ielikta cepeškrāsnī, cepeškrāsni ieslēdz. Pēc aptuveni 40 minūtēm cepeškrāsni izslēdz, bet burku vēl laukā neņem. Pagaida, kamēr cepeškrāsns atdziest (aptuveni 15-20 minūtes), tas ir, kamēr burka vairs nav karsta, bet ir silta, un tikai tad izņem burku no cepeškrāsns.