Lielisks mājās pagatavojams našķis: cepumu konfektes

Attēlam ir ilustratīva nozīme © PN/Scanpix/Leta

Šo našķi var pagatavot arī kopā ar bērniem un tādejādi ne tikai palutināt savas garšas kārpiņas, bet arī pavadīt kopīgu laiku ģimenē tās gatavojot.

Lai pagatavotu 20 gab. trifeļu, nepieciešams:

  • 360 g "Selga" Klasika cepumu
    200 g biezpiena vai Rikotas siera (vislabāk izmantot biezpienu plakanajās paciņās)
    150 g "Laima" tumšās šokolādes Lukss
    150 g "Laima" piena šokolādes Ekstra
    100 g "Laima" marmelādes ar citronu garšu Gundega
    Dekorēšanai - sasmalcināti rieksti, saldējot žāvētas ogas, kūku mazie dekori

Pagatavošana:

Cepumus samaļ blenderī vai smalki sadrupina ar mīklas rulli.

Cepumu masai bļodā pievieno biezpienu, kārtīgi samaisa tā, lai veidotos viendabīga masa. Tai jāturas kopā, saspiežot starp pirkstiem.

Ar rokām no biezpiena masas veido apaļas bumbiņas. Ja vēlas, viducī liek gabaliņu marmelādes. Liek uz paplātes nelielos attālumos vienu no otras. Ja konfektes ir mīkstas, tās ieliek uz pusstundu ledusskapī.

Mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē atsevišķi izkausē abas šokolādes.
Cepumu bumbiņas uzdur katru pēc kārtas uz zobu balstāmā kociņa un izvārta šokolādē tā, lai tās būtu pilnībā noklātas.

Ja vēlas, konfektes pārber ar dekoriem.

Liek aukstumā sastingt vismaz uz 2 stundām.

Avots

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais