Virtuvē

25.mai 2019
"Rimi Bērniem" garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardu bērnības desertu receptes, kas pagatavojami, izmantojot mājas vistu olas. Izbaudi mūsu vecāku vienkāršību garšās un produktu izvēlē.
24.mai 2019
Nav noslēpums, ka ēdiens vispirms piesaista vizuāli, tikai pēc tam ar garšu. Piedāvājam ielūkoties astoņos sagatavotajos veidos, kā radoši un vizuāli pievilcīgi izdekorēt torti. Iedvesmojies!
23.mai 2019
"Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā," atklāj Ilze Jurkāne
20.mai 2019
Šķiet, ka tieši alus ir tas alkoholiskais dzēriens, bez kura nav iedomājams gandrīz neviens pikniks, hokeja mačs, pasēdēšana krodziņā un pat Līgo, Jāņu svinēšana! Lai arī alu pārsvarā pieņemts baudīt tīrā veidā, arī tas var kļūt par lielisku kokteiļu sastāvdaļu! Alkohola outlets “AlkOutlet Dzērieni un vīni” ir radījis divas alus kokteiļu receptes – izmēģiniet un izbaudiet alus garšas nianses jaunās kombinācijās, protams, atceroties, ka pārmērīga alkohola lietošana var būt kaitīga jūsu veselībai.
13.mai 2019
Saldējums ir viens no mazo ķiparu mīļākajiem našķiem, nereti viņiem garšo tieši augļu sulas saldējumi. Atrodi kādu brīvu brīdi, lai ar bērniem kopā pagatavotu saldējumu no augļu sulas neierobežotā daudzumā! Liekas saldējuma rezerves nenāks par skādi.
11.mai 2019
Brīdī, kad esam izsalkuši, mēs nevēlamies lieki tērēt laiku “medībām” – atvērt vaļā sava ledusskapja durvis un haotiski raudzīties tā saturā. Mēs vēlamies atvērt ledusskapi un viegli atrast meklēto – produktus. Ledusskapim, tāpat kā mājoklim, ir jābūt sakārtotam, lai tajā viegli spētu atrast kāroto. Tāpēc LG Electronics ir apkopojis praktiskus padomus par to kā ledusskapī uzglabāt pārtikas produktus, jo pareizi glabājot produktus ledusskapī, ir iespējams tos saglabāt svaigus maksimāli ilgi.
11.mai 2019
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere rāda un stāsta, kā ātri un vienkārši pagatavot auzu miltu biezās pankūkas ar tunča, krēmsiera un dārzeņu pildījumu: “Uzskatu, ka šādās brokastīs, kurās ir sakombinēti graudaugi un piena produkti, var uzņemt pilnvērtīgu olbaltumu un tie lieliski viens otru papildina. Jo tās dažas aminoskābes, kas nav pienā, tās ir graudos, līdz ar to šī kombinācija jūs nodrošinās ar visām astoņām neaizvietojamām aminoskābēm. Šo brokastu pagatavošana no rīta aizņems vien pāris minūšu.”
7.mai 2019
Izcepot makarūnus pēc četrām dažādām receptēm, secināju, ka nav sliktu recepšu. Visas ir labas, atšķiras vien garša, jo pēc tasty.co receptes makarūni iznāk saldāki, bet reizē arī gaisīgāki, pēc tasty.lv(delfi.lv) - mandeļaināki
6.mai 2019
Mango un BBQ vistas karstie salāti Tevi aizvedīs īstā garšas ceļojumā, neizejot no virtuves.
4.mai 2019
Šodien atzīmējam 4. maija jeb Baltā galdauta svētkus, kad galds tiks rotāts ar baltu galdautu un uz tā celti gardi, latviešu virtuves ēdieni. Lai viss būtu nevainojami, iesakām pavisam vienkāršu veidu, kā mazāk nekā minūtes laikā uzspodrināt, padarīt spožas stikla glāzes. Kā arī sniedzam padomus, kā ar etiķa un sodas palīdzību notīrīt galda piederumus.
3.mai 2019
Vai tu jau esi atklājis grilēšanas sezonu? Ja vēl nav sanācis, tad Līgo dienā vai Jāņos ir īstais brīdis, lai kopā ar tuviniekiem uzceptu gardu gaļu un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Taču, lai gaļa sanāktu maiga un sulīga, portāls gardedis.lv iesaka ņemt vērā pāris būtiskus padomus.
2.mai 2019
Maija pirmā nedēļa tiks aizvadīta svētku zīmē, kad neizpaliks ne kopīga, ģimeniska galda klāšana un līksmošana, godinot Latviju, ne sadziedāšanās, ne sadancošanās, ne seno tradīciju godā celšana. Šajā zīmīgajā laikā Linda Mazure, kulinārā bloga «Vīnotava" autore svētku galdu iesaka papildināt ar gardu kazas siera kūku. 
photo_camera
30.apr 2019
Augļus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un apviļā izkausētā šokolādē - tieši tik vienkārši ir uztaisīt gardu našķi, kurš patiks ikvienam kārumniekam. Palutini savas garšas kārpiņas un ķeries tik klāt!
29.apr 2019
Kūku milti ir smalki, balti milti ar zemu proteīna saturu, kas biskvīta tekstūru padara ļoti maigu. Šifons un eņģeļa kūka ir kūkas, kurās bez šiem miltiem neiztikt. Galvenā atšķirība starp kūku miltiem un universālajiem miltiem ir proteīna daudzums. Universālajos miltos tas ir aptuveni 10-12% , kūku miltos aptuveni 7-8%.
26.apr 2019
Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!
26.apr 2019
Ja vakarā atliek laika un spēka parūpēties par rītdienas brokastīm, tas ir ļoti labs variants: pārziež plāno neraudzētās maizes plāceni – lavašu – ar kādu pildījumu, stingri satin, ievīsta pārtikas plēvē un – ledusskapī iekšā.
23.apr 2019
Lieldienas jau pagājušas, taču visas raibās oliņas vēl nav apēstas? Nesatraucies, tam ir pavisam vienkāršs risinājums! Linda Vilmansone-Virbule aicina nobaudīt savu radīto olu musu - tā tas ir iesaukts brīnišķīgās konsistences dēļ, kas tiešām atgādina musu. Pats labākais - tas ir gards un ātrs veids, kā atbrīvoties no vārīto olu pārbagātības pēc Lieldienām! 
22.apr 2019
Ja Lieldienās tev prāts nesas ne tikai uz olu notiesāšanu, bet arī uz eksperimentēšanu, tad pamēģini neparastu veidu, izvārot olu tā, lai tās dzeltenums būtu ārpusē. Teiksi, ka tas nav iespējams? Būsi pārsteigts, atklājot, ka tas patiesi ir izdarāms.
22.apr 2019
Salāti, kad olas nekārojas ēst tāpat, bet gribas pievienot kādam ēdienam. Ideāli gan Lieldienu galdā, ja savārīts par daudz olu, vai gribas olas katrā ēdienā, gan ideāli pēc Lieldienām, ja olas palikušas pāri. Rimi Gardēži garšas kārpiņu palutināšanai piedāvā pagatavot gardos Lieldienu salātus.
21.apr 2019
Lieldienās var ēst ne tikai raibu raibās olas un dažādus ēdienus, kas gatavoti no tām, bet var izcept kādu īpašu gardumu, palutinot gan savas, gan tuvinieku garšas kārpiņas. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā Lieldienu galdu papildināt ar šokolādes kēksu ar augļiem un fritētiem ķērpjiem. 
21.apr 2019
Lieldienu galdā goda vietā, protams, būs olas. Olu krāsošana ir ļoti aizraujoša un radoša nodarbe, kurā parasti grib iesaistīties visa ģimene. Kāds tur brīnums, ja nokrāsots krietni vairāk olu, nekā iespējams tās vienkārši tāpat apēst. Liels daudzums cieti vārītu olu ap šo laiku pieder pie lietas katrā mājā, kur nav sveša Lieldienu svinēšana. Tām, kas aktīvi «karojušas» olu kaujās, parasti ir sadauzīta čaumala, kas turpmāko glabāšanu padara problemātisku. Un ko nu tur glabāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne tagad?
20.apr 2019
Maija svētku garās brīvdienas ir īstais laiks piknikam ar draugiem vai ģimeni. Siltajos pavasara rītos ar īpašu baudu nogaršosim arī kādu jaunu variāciju par labi zināmām lietām - auksto kafiju, avokado smūtiju vai kādu veselīgu kokteili. Ja esi paredzējis brīvdienas baudīt pavasarīgos saules staros un brīvā dabā vai dārza ballītē, aicinām ierastā alus vai rūpnieciski ražoto alkoholisko kokteiļu vietā sevi palutināt ar oriģināliem un viegliem dzērieniem.